У Києві почали готувати тренерів із безпечного освітнього середовища

У Києві почали готувати тренерів із безпечного освітнього середовища

Фото
Укрінформ
У столиці стартувала підготовка тренерів із безпечного освітнього середовища та кризового реагування під час надзвичайної ситуації.

Як передає Укрінформ, заступниця керівника Офісу Президента Юлія Соколовська та радниця – уповноважена Президента Ольга Будник відвідали освітній заклад у Києві, де стартувала підготовка тренерів із безпечного освітнього середовища та кризового реагування під час надзвичайної ситуації, які працюватимуть з освітянами, інформує пресслужба Офісу Президента.

«Навчальний курс розроблено в межах пілотного проєкту, ініційованого Фондом Президента України з підтримки освіти, науки та спорту. Мета – створити умови, щоб кожен у закладі освіти був у безпеці», - йдеться у повідомленні пресслужби.

На базі інфраструктури МВС та ДСНС майбутні тренери вчаться організовувати безпечне освітнє середовище, відпрацьовують алгоритми реагування під час пожежі, терористичної загрози чи техногенної катастрофи. Тренування відбуваються в теплодимокамері-лабіринті із застосуванням гучномовців, обігрівачів – усе це створює фізичний і психологічний тиск, із яким можна зіткнутися під час надзвичайних ситуацій. Відпрацьовуються пошук та евакуація потерпілих із задимленого приміщення, надання першої домедичної допомоги тощо.

Читайте також: Попри воєнний стан базові права робітників мають лишатися недоторканими - профспілки

У межах курсу буде підготовлено 110 тренерів. Вони навчатимуть освітян зі 122 шкіл та 122 дитсадочків Житомирської та Одеської областей. Загалом навчальний курс пройдуть 7 400 працівників закладів освіти.

Проєкт реалізується з ініціативи Міністерства освіти і науки спільно з Фондом Президента України з підтримки освіти, науки та спорту, за участю Міністерства внутрішніх справ, за підтримки ЮНЕСКО та в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я, ініційованої першою леді Оленою Зеленською.

Як повідомляв Укрінформ, за час війни в Україні більше як 3,5 тис. закладів освіти зазнали тих чи інших руйнувань, майже 400 повністю зруйновані. За останніми оцінками Світового банку, майже 14 млрд дол. потрібно для відновлення освітньої інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-