Двох депутатів Херсонської облради позбавили повноважень

Двох депутатів Херсонської облради позбавили повноважень

Документ
Укрінформ
Херсонська обласна територіальна виборча комісія достроково припинила повноваження депутатів обласної ради - Данила Репілевського та Юрія Ковальова.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська обласна рада. 

«Зміни у складі депутатського корпусу», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 13 травня обласна територіальна виборча комісія (ХОТВК) достроково припинила повноваження депутатів обласної ради - Данила Репілевського та Юрія Ковальова.

Підкреслюється, що обох відкликано за поданням політичної партії «Слуга народу», відповідно до статті 37 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад».

Також достроково припинено депутатські повноваження депутата Геннадія Лагути у зв’язку зі смертю.

Як повідомляє видання «Мост», на початку повномасштабного вторгнення Данило Репілевський допомагав російським окупантам виселяти місцевих мешканців з їхніх домівок і заселяти туди військових РФ. Зараз він керує агропідприємствами свого батька Едуарда Репілевського, який перереєстрував свій бізнес за російським законодавством.

Юрій Ковальов у вересні 2023 року став депутатом Херсонської обласної думи, яку незаконно створила окупаційна влада. Наразі щодо нього триває розслідування за статтями ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Читайте також: Сальдо і ще семеро колаборантів з Херсонщини отримали нові підозри

Як повідомляв Укрінформ, поліція Києва відкрила кримінальне провадження за фактом смерті колишнього голови Херсонської ОДА Геннадія Лагути - 16 вересня 2023 року його знайшли мертвим біля гаражів у Солом’янському районі.

Данило Репілевський та Юрій Ковальов були виключені зі складу депутатської фракції «Слуга народу» у Херсонській обласній раді.

Данило Репілевський був малопублічним і перебував у тіні свого впливового батька – колаборанта Едуарда Репілевського, аграрного магната, гендиректора ТОВ «Агробізнес», депутата Херсонської облради від ОПЗЖ.

Юрій Ковальов – рідний брат уже ліквідованого нардепа від «Слуги Народу» Олексія Ковальова, який перейшов на бік росіян. У 2020 році Юрія Ковальова було обрано депутатом Херсонської обласної ради.

Фото: Мост

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-