Мер Хмельницького на саміті у Молдові: Російська орда щодня ближче до ваших домівок

Мер Хмельницького на саміті у Молдові: Російська орда щодня ближче до ваших домівок

Укрінформ
Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин зазначив, що російська орда щодня ближче до домівок у європейських країнах.

Про це він сказав на 5-му Міжнародному саміті мерів у молдовському Дачені, передає Укрінформ.

«Як показує реальність, головною має бути підтримка України і українських воїнів. Тому що російська орда... щодня ближче до ваших домівок. На 50, 100, 200 метрів, але ближче. І українських воїнів, на жаль, щодня стає менше. І якщо сьогодні не підтримувати і не допомагати Україні, то дуже скоро російський автомат Калашникова може постукати вам у вікно. І тоді буде дуже пізно», – сказав мер.

Він додав, що Хмельницький, який розташований майже за тисячу кілометрів від лінії фронту, обстрілюють мало не щодня.

Читайте також: Олександр Симчишин, міський голова Хмельницького

«Чи не щодня ми збиваємо «Шахеди», маємо багато руйнувань, загиблих цивільних», - зауважив він.

Як повідомлялося, у Данчені, Молдова, відбувається 5-й Міжнародний саміт мерів (IMS). Заснований у 2016 році як платформа для обміну досвідом між лідерами місцевого самоврядування, з часом він став більше ніж конференцією, а саме місцем, де народжуються проєкти та партнерства.

Захід відбувається за підтримки президентки Молдови Маї Санду. Географія учасників охоплює Францію, Італію, Швецію, Словаччину, Румунію, Польщу, Литву, Молдову та Україну. У цьогорічному саміті під назвою «Розбудова стійких громад через інновації та співпрацю» беруть участь понад 200 очільників міст та громад, у тому числі з Чорткова, Копичинців, Миколаєва, Львова, Хмельницького, Вінниці, а також потенційні інвестори та представники Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-