Скорочення апарату Запорізької облради заощадить ₴14 мільйонів - Федоров

Скорочення апарату Запорізької облради заощадить ₴14 мільйонів - Федоров

Укрінформ
Апарат Запорізької обласної ради планується скоротити вдвічі, що дасть змогу заощадити 14 мільйонів гривень.

Про це на брифінгу сказав начальник Запорізької ОВА Іван Федоров, передає кореспондент Укрінформу.

“У понеділок керівництво ОВА було зареєстровано як основний підписант у всіх питаннях обласної ради. На цьому тижні буде скорочено двох із трьох заступників голови обласної ради,.. буде підписана нова структура, в якій з 90 співробітників ми скоротимо апарат обласної ради до 45 співробітників. Це нам дозволить заощадити щонайменше 14 млн гривень вже в цьому році, які ми можемо направити на оборону і підтримку ЗСУ”, - сказав Федоров.

За його словами, один заступник голови обласної ради коштуваав громаді щонайменше 2 млн грин. За ці гроші можна придбати тисячу FPV-дронів для фронту.

Начальник ОВА також зазначив, що наступного тижня буде розпочато процедуру об'єднання комунальних закладів обласної ради. На прикладі закладів соціального захисту він пояснив, що близько 15 комунальних установ підлягають реформуванню.

Читайте також: Запорізька облрада передала ОВА кадрові, земельні й майнові питання - Федоров

“З 15 установ лише в чотирьох є контингент - ті люди, які здобувають послуги в закладах соціального захисту. Решта вивезені на захід України ще навесні 2022 року. Але заклади, які стоять порожніми, фінансувалися з обласного бюджету, і це абсурдно. Саме тому, ми будемо об'єднувати, скорочувати видатки з обласного бюджету, скорочувати персонал”, - заявив він.

Як повідомлялось, Верховна Рада 21 березня підтримала рішення про передачу повноважень Запорізької обласної ради Запорізькій обласній військовій адміністрації на період воєнного стану. Йдеться про майнові, земельні та кадрові рішення.

Фото: Запорізька облрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-