Благодійний велотур заради відновлення ліцею: француз подолав відстань з Парижа до Львова

Благодійний велотур заради відновлення ліцею: француз подолав відстань з Парижа до Львова

Фото
Укрінформ
Французький вболівальник та журналіст Ніколя Локателлі здійснив благодійну веломандрівку з Франції до Львова, подолавши понад дві тисячі кілометрів, щоб зібрати кошти на укриття в ліцеї «Оріяна», що постраждав від ракетного удару.

Про це у Фейсбуці повідомило управління туризму та курортів Львівської ОВА, передає Укрінформ.

«25 березня Ніколя розпочав свою подорож біля посольства України в Парижі. Проїхавши через Бельгію, Німеччину та Польщу, 3 квітня він прибув до Львова. Мета – підтримати український народ під час війни та зібрати кошти на відновлення укриття у львівському ліцеї «Оріяна», що постраждав від ракетного обстрілу 29 грудня 2023 року», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що чоловік привіз із собою футболку збірної Франції з автографами гравців, щоб розіграти її на благодійному аукціоні. Ця ініціатива, що отримала назву «EuroMaillot», має нагадати світу про те, що в Україні триває війна і висловити солідарність з українським народом. Українська асоціація футболу підтримала акцію і надала для розіграшу футболку збірної України з автографами гравців.

Читайте також: Лікар із Франції здолав велосипедом тисячі кілометрів, щоб зібрати гроші для ЗСУ

Взяти участь у розіграші можна до 10 квітня.

Як повідомляв Укрінформ, у львівському ліцеї «Оріяна», який найбільше постраждав від ракетного удару 29 грудня, корпус початкової школи законсервували - доведеться знести і відбудувати зруйновані стіни. У ліцеї наразі навчається 1260 дітей.

Фото: Львівська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-