У Львові відкрили благодійну мистецьку виставку робіт дітей та молоді з аутизмом

У Львові відкрили благодійну мистецьку виставку робіт дітей та молоді з аутизмом

Фото
Укрінформ
У Всесвітній день поширення інформації щодо проблем аутизму у Львівському музеї історії релігії презентували виставку «Світ очима особливих» від вихованців навчально-творчої майстерні для дітей і молоді з особливостями розвитку.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ця виставка - про маленьку радість, яку ми дуже потребуємо в цей важкий час. Вона розкриває унікальний світ без обмежень, де кожен, незважаючи на свої відмінності - талановитий, прийнятий, вартий уваги… Саме в цей день ми хочемо ще раз нагадати суспільству про людей вразливих категорій та їхні проблеми», - розповіла керівниця ГО «Простір без обмежень», організатор виставки Анна Рева.

Виставка складається з робіт вихованців навчально-творчої майстерні для дітей і молоді з особливостями розвитку, яка діє при ГО «Простір без обмежень». В експозиції представлені понад 20 картин, виконаних акриловими фарбами на полотні. Роботи діти створювали під час арттерапевтичних занять під керівництвом Анни Реви, яка допомагає юним художникам «висловити» свої емоційні потреби, які накопичилися з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Крім того, організатори презентували глиняний посуд і екоторби, виготовлені вихованцями. Роботи можна придбати або залишити донат. Виручені кошти спрямують для забезпечення оздоровчих і підтримки адаптивних програм, які допомагають таким дітям впоратися із травматичними наслідками війни.

«Ми хочемо зібрати кошти на літній табір для дітей без батьківського супроводу. Так у них з’явиться можливість покращити свої навички самообслуговування, а батьки в той час матимуть змогу відпочити. Для мене дуже важливо було навчити дітей шити, готувати та ліпити посуд. Наша мета - аби діти могли займатись тією діяльність, яка їм подобається, могли розвиватись та бути частиною суспільства», - додала Рева.

У Львові відкрили благодійну мистецьку виставку робіт дітей та молоді з аутизмом / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

Виставка «Світ очима особливих» триватиме до 10 травня.

Читайте також: Альтернативна комунікація у публічних просторах важлива не лише для людей з аутизмом - Зеленська

Як повідомляв Укрінформ, в Україні відповідно до даних електронної системи охорони здоров'я (ЕСОЗ) «загалом обліковано 20 936 дітей з діагнозом «аутизм». Найбільше дітей з аутизмом обліковано у Києві (3891), Рівненській (1253), Харківській (1246), Київській (1209) і Львівській (1117) областях.

Аутизм - розлад розвитку нервової системи, який характеризується порушенням соціальної взаємодії, вербальної й невербальної комунікації, існують складнощі у взаємодії із зовнішнім світом, з цього приводу виникають порушення в соціалізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-