У Житомирі відкрили Почесне консульство Естонії

У Житомирі відкрили Почесне консульство Естонії

Фото
Укрінформ
У Житомирі відкрили перше в Україні Почесне консульство Естонської Республіки.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«У Житомирі спільно з головою Рійгікогу (парламенту Естонії) Лаурі Хуссаром, послом Естонії в Україні Аннелі Кольк та іншими членами естонської делегації відкрили перше в Україні Почесне консульство Естонської Республіки, яке очолить Микола Сиченко. Під час повномасштабного вторгнення він став активним учасником двосторонніх контактів з нашими естонськими партнерами в рамках реалізації гуманітарних проєктів», - написав Бунечко.

За його словами, Естонія планує реалізувати на Житомирщині низку проєктів. Зокрема йдеться про реконструкцію укриття в обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей «Сонячний дім», продовження програми «Ноутбук кожному вчителю», забезпечення гаджетами дітей-переселенців та відновлення парку шкільних автобусів.

Окрім того, Естонія долучиться до реконструкції Бердичівської міської лікарні під відділення реабілітації, будівлі в Овручі – під багатоквартирний будинок для переселенців та пошкодженої обстрілами Малинської школи мистецтв.

«Також в планах подальшої співпраці - відновлення мосту через річку Уборть в Олевську, реконструкція автодорожнього шляхопроводу через залізницю, який розташований на Київському шосе, продовження та розширення злітно-посадкової смуги аеродромного комплексу в Житомирі», - додав Бунечко.

Естонська Республіка зараз будує в області житло для першого дитячого будинку сімейного типу та забезпечить ним ще три такі дитбудинки.

Читайте також: Естонія завершує роботу над безпековою угодою з Україною

Як повідомляв Укрінформ, Естонія допоможе відновити у Житомирській області транспортну інфраструктуру, зруйновану внаслідок російської агресії. Масштаби відбудови оцінюються в 563 мільйони доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-