У Львові презентували проєкт про сімейні альбоми маріупольців

У Львові презентували проєкт про сімейні альбоми маріупольців

Фото
Укрінформ
У Львівському муніципальному мистецькому центрі фотограф із Маріуполя Іван Станіславський представив виставковий проєкт «Пам'ять роду. Маріуполь 70–80-х років на фотографіях із сімейних альбомів».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В експозицію увійшли світлини з кількох родинних архівів, в тому числі й з мого особистого, зроблені в період 70-80 років минулого століття. Родинні архіви – це наче частинка генетичного коду, який передавався від батьків дітям та доповнювався новими елементами. Це не просто збірка зображень, вони - наша історія, наші спогади та цінності. Кожна фотографія - це уламок часу, який зберігає моменти радості, смутку, кохання, щастя або горя. Я використав ці уламки, щоб зібрати узагальнений обрис Маріуполя», - розповів Станіславський.

У Львові презентували проєкт про сімейні альбоми маріупольців / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

Він додав, що після руйнації Маріуполя російськими загарбниками родинні архіви багатьох маріупольців були знищені, часто разом із людьми. Цей фотопроєкт – це також спроба з особистих спогадів скласти спогад колективний, зрозумілий та близький кожному маріупольцю.

Читайте також: Уряд виділив ще понад ₴156 мільйонів на компенсації за безоплатне розміщення переселенців

Іван Станіславський — фотограф та дослідник монументального мистецтва. Іван жив в Маріуполі, писав про рідне місто і показував світові унікальні місцеві витвори мистецтва. Автор книг «Всі відтінки маріупольських мозаїк» та «Маріуполь монументальний».

Як повідомляв Укрінформ, в офісі «Mariupol Reborn» у Львові представили фотопроєкт «Обережно Крихке!» Івана Станіславського. Вітражі фіксувались протягом 2019-2021 років. Спираючись на дані з Googlemaps, скоріш за все, всі вітражі вже знищені через вторгнення в місто російських військ. Через високу інтенсивність бойових дій зберегти вітражі було майже неможливо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-