На Донеччині наразі працюють 156 психологів - експерт

На Донеччині наразі працюють 156 психологів - експерт

Укрінформ
На Донеччині наразі працюють 156 психологів різної кваліфікаційної категорії: клінічні, практичні та медичні психологи.

Про це на брифінгу повідомила регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти Як», в.о. директора КНП «Психіатрична лікарня Маріуполь» Ілона Кислицька, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми створили реєстр наших психологів. І я вам скажу, що на сьогодні кількість психологів в Донецькій області склала 156 осіб. Вони мають різні кваліфікаційні категорії - це і клінічні психологи, це і практичні психологи, це і медичні психологи», - сказала Кислицька.

За її словами, у секторі охорони здоров'я Донеччини на сьогодні працюють 22 психологи, серед них є і практичні, і клінічні, і медичні психологи. В освіті області наразі працюють 128 психологів, які не мають медичної освіти, але закінчили психологічні факультети у навчальних закладах. Також є психологи в соціальній сфері та в громадських організаціях.

«Всі психологи надають послуги з психосоціальної підтримки нашим громадянам, нашим громадянам Донецької області, а також в рамках Програми ментального здоров’я «Ти Як», - запевнила Кислицька.

Вона ще раз всім порадила, що, якщо з'являються скарги на поганий настрій, депресію, невдоволення всім, що оточує, коли є постійна тривога, і людина не може її собі пояснити, треба звертатися за допомогою до лікаря.

Читайте також: На Донеччині відкрили три центри інтегрованих медичних та соціально-психологічних послуг

«Є психологи і є психотерапевти, є і психіатри. Тобто сидіти дома не треба, а треба йти та звертатися за допомогою. Тому що якщо це буде хронічний стан, то це – гірше, і довше лікувати», - наголосила Кислицька.

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує житлові та адміністративні будинки, енергетичні й інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км.

На території Донецької області, яка сьогодні контролюється українською владою, проживають близько 514 тисяч людей.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-