Російські псевдовибори на ТОТ Херсонщини проводилися під дулом автоматів - ОВА

Російські псевдовибори на ТОТ Херсонщини проводилися під дулом автоматів - ОВА

Укрінформ
Фейкові вибори на тимчасово окупованих територіях Херсонщини відбувалися під дулом автоматів, росіяни здійснювали подворові обходи, можна було «голосувати» за родичів та сусідів.

Як передає Укрінформ, про це начальник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін повідомив в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«На лівобережжі Херсонщини росіяни вже встигли намалювати ледь не 100% явки на фейкові вибори. Якщо, по наших розрахунках, там залишилася лише третина населення - решта виїхали», - зазначив Прокудін.

Він підкреслив, що це фейкове дійство порушило всі міжнародні норми. Прокудін каже, що людей змушували ставити «галочку» під дулами автоматів, росіяни проводили подворові обходи, з погрозами, «голосування» відбувалося і на вулиці, можна було «проголосувати» навіть за родичів та сусідів, за українським паспортом. За його словами, у списках були люди, які вже виїхали давно або померли.

Читайте також: Головним завданням пропагандистів РФ перед «виборами» на ТОТ був пошук колаборантів - експерт

Прокудін підкреслив, що на лівобережжі Херсонщини населення чекає на звільнення від росіян.

Як повідомляв Укрінформ, російська центральна виборча комісія ухвалила рішення про голосування також на тимчасово окупованих територіях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-