На Київщині троє осіб підозрюються у привласненні 1,3 гектара земель поблизу Дніпра

На Київщині троє осіб підозрюються у привласненні 1,3 гектара земель поблизу Дніпра

Укрінформ
У Київській області повідомили про підозру трьом громадянам за привласнення 1,3 га державних земель вартістю понад 9 млн грн поблизу Дніпра.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури трьом громадянам повідомили про підозру у шахрайстві, підробленні документів та їх використанні, а також у легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 190, ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 209, ч. 2, 4 ст. 358 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, житель Київщини розробив схему із заволодіння земельними ділянками поблизу Дніпра у Вишгородському районі. Він залучив свого брата - інженера-землевпорядника, який, використовуючи дані 15 підставних осіб, підробив пакет офіційних документів.

На їх підставі зловмисники отримали розпорядження районної держадміністрації та рішення сільської ради про передачу 1,3 га землі державного лісгоспу у приватну власність.

Надалі знайомий державний реєстратор здійснив державну реєстрацію права власності на всі земельні ділянки.

Після цього підозрювані придбали частину привласнених земель за цінами значно нижче ринкових. Загальна вартість ділянок становить понад 9 млн грн.

Читайте також: Підрядник отримав 500 тисяч за полив дерев у Голосіївському районі, якого не було

До суду скеровані клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Встановлюється можлива причетність до злочину інших осіб, у тому числі співробітників Держслужби з питань геодезії, картографії та кадастру.

Земельні ділянки арештовані. Прокуратура вживає заходів представницького характеру для їх повернення у власність держави.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці викрили 13 учасників злочинної організації, серед яких адвокати, приватні нотаріуси, державні реєстратори та цивільні особи, які привласнювали нерухоме майно киян.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-