АРМА передали майже мільйон доларів, вилучених у ексголови ВЛК на Чернігівщині

АРМА передали майже мільйон доларів, вилучених у ексголови ВЛК на Чернігівщині

Укрінформ
Суд наклав арешт та передав в управління АРМА грошові кошти у сумі 963,6 тис. доларів та 22,5 тис євро, вилучені під час обшуків у колишнього голови військово-лікарської комісії при Чернігівському обласному ТЦК.

Відповідне рішення суд ухвалив за клопотанням прокурорів Чернігівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Офісу генпрокурора.

За даними слідства, посадовець отримував неправомірну вигоду від військовозобов’язаних за визнання їх непридатними до військової служби під час мобілізації. У такий спосіб він сприяв мешканцям Чернігова в ухиленні від призову.

Читайте також: Вдавали працівників ТЦК і ДБР: у Києві шахраї видурили у чоловіка ₴1,7 мільйона

Як повідомлялося, ексголову ВЛК на Чернігівщині затримали наприкінці лютого за хабарництво. Він одержав від військовозобов’язаного 5 тисяч доларів за визнання його непридатним до військової служби за станом здоров’я, з виключенням з військового обліку. У подальшому чоловік міг безперешкодно виїхати за межі країни.

Підозрюваний перебуває під вартою.

ЗМІ, зокрема, повідомляли, що ексочільник Чернігівської обласної ВЛК Ігор Кодовбецький, в якого правоохоронці знайшли майже один мільйон доларів готівкою та понад 22 тисячі євро, у січні 2023 року подав позов до суду щодо перерахунку своєї пенсії.

Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-