Громади Львівщини передали на фронт ще 100 бойових дронів

Громади Львівщини передали на фронт ще 100 бойових дронів

Фото
Укрінформ
У межах ініціативи «Пташки допомоги» Львівщина передала бійцям 24-ї окремої механізованої бригади ім. короля Данила 100 бойових FPV-дронів українського виробництва.

Про це повідомляє Львівська ОВА, передає Укрінформ.

«Ініціатива «Пташки перемоги» стартувала рік тому. До річниці, що відбудеться якраз наприкінці березня, плануємо передати 5-тисячний дрон. Кожен переданий дрон – це збережене життя нашого військового», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Бойовий безпілотний комплекс коштує 2 мільйони 300 тисяч гривень. Гроші на нього вдалось зібрати під час благодійного аукціону, який організували в межах трьох громад – Сколівської, Славської та Козівської. Загалом завдяки зусиллям партнерів, місцевого бізнесу та волонтерів згаданих громад на заході зібрали рекордну суму – 5 мільйонів 100 тисяч гривень на купівлю квадрокоптерів для ЗСУ.

«Безпілотники у бойових діях відіграють надзвичайно важливу роль, адже дають змогу бійцям не брати безпосередню участь «на нулі», де шанси отримати поранення дуже високі. Завдяки віддаленому спостереженню ми можемо вдало нищити особовий склад ворога, його техніку, виводити з ладу технічні пристрої. Приємно бачити, як область сприяє такого роду ініціативам, тим самим допомагаючи нам наближати омріяну перемогу», – поділився старший солдат 24-ї ОМБр імені короля Данила Андрій Вітрів.

Читайте також: Житомир передав військовим партію дронів на ₴1 мільйон

Проєкт «Пташки перемоги» реалізовують за підтримки Львівської ОВА, голови ГО «Добро.Дій» Ігоря Дулина та волонтера Олександра Тіщенка, який зараз перебуває на фронті, де особисто передає «пташок» захисникам.

Наступний благодійний аукціон для збору коштів на ЗСУ в межах цього проєкту відбудеться у Львові 14 березня.

Як повідомляв Укрінформ, в листопаді 2023 року у межах проєкту «Вій» та ініціативи «1000 дронів для України» благодійники Львівщини передали 309 безпілотників для військових.

Фото: Львівська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-