В Одесі попрощалися з 4-місячним Тимофієм та його мамою, які загинули 2 березня

В Одесі попрощалися з 4-місячним Тимофієм та його мамою, які загинули 2 березня

Фото
Укрінформ
В Одесі 6 березня в останню путь провели чотиримісячного Тимофія Гайдаржі та його маму Ганну, які загинули унаслідок російської атаки дронів по Одесі 2 березня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Ганна була донькою пастора Одеської Пересипської церкви Миколи Сідака – у молебному домі й пройшла церемонія прощання. Провести в останню путь маму з дитиною прийшло близько 500 людей. На першому поверсі церкви облаштували меморіал пам’яті Ганни та Тимофія: тут можна побачити світлини жінки, які зробив її чоловік фотограф Сергій Гайдаржі, її улюблену сукню, щоденники, які вона вела, та перші чобітки маленького Тимофійка.

В Одесі попрощалися з 4-місячним Тимофієм та його мамою / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

Квартира Ганни та Сергія була розташована на другому поверсі будинку, в який влучив ворожий дрон. Проте тіла матері з немовлям знайшли на рівні підвалу – таким сильним був вибух. Сергій та старша донька подружжя, дворічна Ліза, вціліли, адже вони перебували в іншій кімнаті. До останнього Сергій вірив у диво та сподівався, що Ганну з сином знайдуть живими. Надію підкріплювало й те, що під час проведення пошукових робіт Сергій отримав дзвінок від Ганни. Проте дива не сталося.

«Це була глибока ніч, і ми спали. Раптом я почув страшне дзижчання, більш гучне, ніж ми чули раніше. Потім був червоних спалах і пролунав вибух. В кімнаті, де я був з Лізою, вилетіли вікна. Від поранень уламками скла нас врятували товсті штори. Також дружина мов передчувала біду та незадовго до трагедії переставила ліжечко Лізи подалі від вікна. Я до останньої секунди вірив, що вони з Тимофієм живі. Я бачив, як із-під завалів дістали поранену сусідку у важкому стані, як дістали її загиблого чоловіка та сина. Але все одно вірив, що мої живі», – розповів чоловік Ганни Сергій.

Сергій та Ганна познайомилися влітку 2020 року, вже за два тижні чоловік зробив їй пропозицію. 31 жовтня 2020 року пара одружилася. Через рік в них з'явилася донька Ліза, яку назвали на честь старшої сестри Ганни, яку дівчина дуже любила.

Ганна з дитинства мріяла стати медсестрою, але за порадою мами обрала професію дизайнерки. Дівчина працювала флористкою: прикрашала квітами кафе, ресторани, вбирала зали для святкових подій. Також вона співала у церковному хорі.

«Вона була надзвичайно світлою людиною та любила життя. Вона робила красивим все, до чого торкалася. Коли я виходила заміж, вона оформлювала моє весілля. Я не знала наперед, яким саме буде дизайн, але була впевнена на 100%, що буде неймовірно гарно, адже Ганна все робила з любов’ю. Ми були дуже близькі, я не можу і досі повірити, що її з Тимошею більше немає поряд», – розповіла подруга загиблої Юлія.

Читайте також: Атака дронів по Сумах: постраждали семеро людей, серед них 10-річний хлопчик

Ганні Гайдаржі був 31 рік, Тимофію днями виповнилося чотири місяці. 

Як повідомлялося, уночі 2 березня російські загарбники атакували Одесу ударними безпілотниками. Влучання відбулося по багатоповерховому житловому будинку на території спального району міста – зруйновано під'їзд із 18-ма квартирами.

Унаслідок ворожого удару загинули 12 громадян, зокрема п'ятеро дітей.

Напередодні, 5 березня, у селищі Раухівка Одеської області в останню путь провели родину Кравець. Олег, Тетяна, 7-місячна Ліза, 10-річний Сергій та 8-річна Злата загинули унаслідок влучання російського дрона у багатоповерхівку в Одесі 2 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-