На Одещині попрощалися з родиною військових, які загинули під час ворожої атаки дронів

На Одещині попрощалися з родиною військових, які загинули під час ворожої атаки дронів

Фото
Укрінформ
У селищі Раухівка Одеської області 5 березня в останню путь провели родину Кравець. Олег, Тетяна, 7-місячна Ліза, 10-річний Сергій та 8-річна Злата загинули унаслідок влучання російського дрона у багатоповерхівку в Одесі 2 березня.

Про це повідомляють кореспонденти Укрінформу.

На Одещині попрощалися з родиною військових, які загинули під час дронової атаки ворога / Фото: Ніна Ляшонок. Укрінформ

Олег та Тетяна Кравець були військовослужбовцями. Батьки Олега Кравця втратили обох синів: молодший брат Євген загинув на війні ще у 2014 році.

«Його відмовляли до останнього, але Олег сказав, що коли його молодший брат боронить Україну, йому не дозволяє совість лишатися в тилу. Олежек і Євген закінчили відмінно школу, дуже хороші діти! Вони були дуже цілеспрямованими, мали патріотичне виховання. Бути на війні у передній лінії та загинути так - це трагедія. На початку війни Олег вивіз Тетяну з палаючого Маріуполя, де вона несла службу, а загинули вони від «шахеда»… Їхній батько - теж військовий, дуже стримана людина. Коли він дізнався - він ридав», - розповіла шкільна вчителька Олега та Євгена Олена Іванівна.

Напередодні трагедії родина планувала завітати у Раухівку до батьків на вихідні, але старший син Тетяни Володимир поїхав до рідних раніше, це врятувало йому життя.

«Добрий сонячний хлопчик, всім ділився з дітьми. Усмішка з його обличчя не сходила. Завжди підбігав до мене, притулявся. Йому трошки не вистачало мами, адже вона була на війні. Він дуже любив сестричку Злату, вона мала бойовий характер та хоч і була молодшою, завжди заступалася за Сергійка… Тетяна була дуже хорошою мамою, сонячною, світлою. Завжди вона відгукувалася, приходила, цікавилася дітьми. Це велике горе, величезне і незбагненне», - розказала класна керівниця Сергія Марія Григорівна.

Прощалися з родиною Кравець всією громадою. Люди вишикувалися у живий коридор, щоб віддати останню шану полеглим. Відспівали родину у місцевій церкві. Священник, який проводив церемонію, зауважив, що такої трагедії не бачив за 35 років служіння.

Тетяну та маленьку Лізу поховали в одній труні. Окрім квітів, люди приносили іграшки для старших дітей.

Жителі громади згадують родину Кравець добрими словами та розказують, що вони були дуже щасливою та світлою парою.

Читайте також: На Одещині попрощалися з військовим, чию родину у 2022 році вбила російська ракета

«На питання про те, яке його життєве кредо Олег завжди відповідав так: «Прийшов, побачив, переміг». Таким він і закарбувався у пам’яті. Ціною найкращих ми виборюємо право на наше існування, на те, щоб розмовляти рідною мовою», - сказав під час церемонії поховання побратим Олега.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 2 березня російські загарбники атакували Одесу ударними безпілотниками. Влучання відбулося по багатоповерховому житловому будинку на території спального району міста – зруйнований під'їзд із 18 квартирами.

Унаслідок ворожого удару загинули 12 громадян, зокрема п'ятеро дітей, ще 20 людей постраждали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-