Запорізька область направить ₴1 мільярд на допомогу військовим - Федоров

Запорізька область направить ₴1 мільярд на допомогу військовим - Федоров

Укрінформ
У 2024 році Запорізька область спрямує на допомогу військовим 1 млрд грн. Впродовж року ця сума може бути збільшена на 50%.

Про це під час брифінгу сказав начальник Запорізької ОВА Іван Федоров, передає кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні буде прийнято рішення і ми направимо на допомогу силам оборони, які виконують завдання на Запорізькому напрямку і за межами регіону до 1 млрд грн. Це не остаточна сума, ми її плануємо збільшити на 50%”, - сказав він.

За його словами, наразі ще не визначена сума, яку місто Запоріжжя може спрямувати на допомогу військовим. Найближчими тижнями це питання буде вирішено. Йдеться про суму 300-400 млн гривень.

Читайте також: Оборонні споруди у Запорізькій області будують майже цілодобово - Федоров

“Мільярд гривень – це без суми, яку надасть Запоріжжя”, - уточнив він.

Крім того, Федоров додав, що спрямував на допомогу Силам оборони премію Сахарова “За свободу думки”, яку отримав як мер Мелітополя.

“Я отримав премію Сахарова. Понад 8000 євро вже надійшли на мою картку і всі ці гроші вже перераховані на закупівлю транспорту для 110 бригади ТрО, яка буде виконувати завдання безпосередньо за місцем дислокації підрозділу”, - пояснив він.

Раніше повідомлялось, що за словами Федорова, мінімум 17,5% видатків з місцевих, районних та обласного бюджетів мають бути спрямовані на підтримку війська, цивільний захист населення та будівництво фортифікаційних споруд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-