Російські війська за добу атакували 10 областей України - зведення ОВА

Російські війська за добу атакували 10 областей України - зведення ОВА

Фото, відео
Укрінформ
Російські війська упродовж доби здійснили атаки на 10 областей України, застосовували авіацію, ударні безпілотники, артилерію.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведенні обласних військових адміністрацій про ситуацію у регіонах України станом на 9:00 четверга, 29 лютого.

У Полтавській області вночі ворог атакував Миргородський район. Влучань не зафіксовано. Жертв і постраждалих немає.

У Чернігівській області ворог з мінометів, РСЗВ, артилерії обстрілював Новгород-Сіверський та Корюківський райони. Також зафіксовані два постріли із ПТУР.

У прикордонному селі Новгород-Сіверського району пошкоджені лінія електропередач та вежа зв'язку.

У Сумській області вночі та зранку росіяни здійснили вісім обстрілів прикордонних територій і населених пунктів з мінометів, артилерії та РСЗВ.

Обстрілів зазнали Хотінська, Краснопільська, Великописарівська, Есманьська, Середино-Будська громади.

Вчора російські війська 42 рази обстріляли Сумщину.

Обстрілів зазнали Юнаківська, Хотінська, Білопільська, Ворожбянська, Краснопільська, Великописарівська, Новослобідська, Есманьська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська, Свеська громади.

Читайте також: Українські військові вибили росіян з околиць Орлівки Донецької області - Сирський

У Запорізькій області загарбники завдали 250 ударів по 9 населених пунктах.

Росіяни били з авіації по Малинівці, Щербаках та Степовому, здійснили 14 обстрілів із РСЗВ Роботиного, а також атакували 48 безпілотниками Гуляйполе, Новоданилівку, Малинівку, Малу Токмачку і Роботине.

185 артударів прийшлися по території Гуляйполя, Малинівки, Новоданилівки, Малої Токмачки, Приморського та інших прифронтових міст і сіл.

Надійшло 30 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури.

У Нікопольському районі Дніпропетровської області через обстріли з артилерії та удари дронами-камікадзе пошкожені 17 приватних будинків, 11 господарчих споруд, інфраструктурний об’єкт, лінії електропередач, комбайн, автомобілі. Загинула людина. Під ударами були Нікополь, Мирівська та Марганецька громади.

У Харківській області артилерійських та мінометних ударів зазнали близько 20 населених пунктів, зокрема Западне, Синьківка, Іванівка, Котлярівка.

Авіаудари ворог завдавав по Плоскому, Бударках, Варварівці, Куп’янську, Синьківці, Кислівці.

Вночі у Вовчанську було влучання в будівлю аптеки.

Вчора росіяни атакували авіабомбами недіючий вокзал у Великому Бурлуку Куп’янського району. Загинули шестирічна дівчинка і 48-річний чоловік. Мати дитини зазнала важких травм.

Також ворог обстріляв Вовчанськ, пошкоджені два приватні будинки.

У Куп‘янську внаслідок удару авіабомб зруйновані церква і житловий будинок. Пошкоджені кафе та 16 житлових будинків. Загинули двоє чоловіків віком 39 та 58 років. Травмовані троє жінок і двоє чоловіків.

Читайте також: ЗСУ вдарили по скупченню військ РФ в Оленівці - «мінус» 18 загарбників і командир

У Луганській області з бомбардувальників армія РФ завдала ударів по Новоєгорівці, Макіївці, Білогорівці. З мінометів та артилерії – по Невському і Білогорівці.

За добу ворог здійснив 137 обстрілів Луганщини (випустив 524 снаряди).

У Донецькій області під вогнем опинились Покровськ, Очеретине, Желанне, Новоселівка Перша, Сокіл, Соловйове, Курахове, Катеринівка, Степанівка, Богоявленка, Пискунівка, Часів Яр, Сіверськ, Переїзне, Нова Полтавка, Русин Яр, Озерне.

Пошкоджені 31 житловий будинок (з них 16 багатоквартирних), школа, будівля університету, будівля поліції, будівля Укртелекому, військова адміністрація, ділянка підземної теплотраси, Ощадбанк, сім цивільних автомобілів, будівля ДСНС, складське приміщення, навчально-виховний комплекс, приміщення підприємства, шість службових автомобілів, ЛЕП.

На Донеччині за добу двоє людей загинули і четверо були поранені.

У Миколаївській області росіяни обстрілювали з артилерії акваторію Очаківської громади.

У Херсонській області загарбники обстрілювали Львове, Нововоронцовку, Берислав, Томарине, Зміївку, Антонівку, Дніпровське, Понятівку, Станіслав, Садове, Михайлівку, Качкарівку, Новоберислав, Тягинку, Осокорівку, Одрадокам'янку, Ромашкове, Зимівник, Інгулець і Херсон.

Пошкоджені 12 багатоповерхівок та 40 приватних будинків.

У Херсоні зафіксовані влучання в об’єкт критичної інфраструктури, адмінбудівлю і типографію, пошкоджено гаражний бокс.

Джерело: Офіційний канал Прокудіна Олександра

В інших населених пунктах пошкоджені адмінбудівлі, сільгосппідприємства, очисні споруди, господарчі будівлі, автомобілі.

До лікарні звернувся чоловік, який напередодні потрапив під обстріл у Качкарівці.

Надвечір 28 лютого ворог обстріляв Херсон. Поранений 32-річний чоловік.

Внаслідок обстрілу Понятівки загинув 35-річний чоловік.

Як повідомляв Укрінформ, протягом минулої доби на фронті відбулося 99 бойових зіткнень. На Новопавлівському напрямку Сили оборони відбили 38 атак.

Фото: Олексій Кулеба / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-