У Вінниці громада відсудила незаконно приватизоване укриття в центрі міста

У Вінниці громада відсудила незаконно приватизоване укриття в центрі міста

Укрінформ
За рішенням суду незаконно приватизоване бомбосховище на 300 осіб вартістю 8,2 млн грн повернули громаді Вінниці.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, передає Укрінформ.

«За сприяння Вінницької окружної прокуратури реально виконано рішення Господарського суду Вінницької області за позовом прокуратури в інтересах держави в особі Фонду державного майна України про витребування з незаконного володіння акціонерного товариства захисної споруди цивільного захисту», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що йдеться про бомбосховище площею 327 м² місткістю 300 осіб та вартістю 8,2 млн грн у самому центрі м. Вінниці – на вулиці Соборній, де завжди велике скупчення людей, які потребують захисту під час загрози обстрілів.

Читайте також: У Вінниці система автоматичного відкриття дверей вже доступна у десяти укриттях

За даними прокуратури, свого часу товариство, всупереч чинному законодавству, приватизувало приміщення з укриттям. Тому з метою відновлення законності у сфері розпорядження об’єктами цивільної оборони прокуратура у квітні 2023 року в судовому порядку ініціювала витребування бомбосховища з незаконного володіння.

Господарський суд Вінницької області у липні позов прокуратури задовольнив, однак відповідач оскаржив рішення суду в апеляційній інстанції. Північно-західний апеляційний господарський суд, зваживши на доводи прокуратури, своєю постановою залишив скаргу без задоволення, а рішення суду першої інстанції – без змін.

Попри це, відповідач надалі звернувся з касаційною скаргою до Верховного суду, який ухвалою колегії суддів Касаційного господарського суду від відмовив йому у відкритті касаційного провадження.

Читайте також: У Вінниці в річницю ракетного обстрілу вшановують пам'ять загиблих від теракту

Відтак, на виконання рішення суду на сьогодні право власності на цю захисну споруду зареєстровано за Фондом державного майна України.

Як повідомлялося, на Вінниччині суд зобов'язав Бершадську міську раду прийняти у комунальну власність об'єкт культури з укриттям місткістю 80 осіб.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-