У Вінниці в річницю ракетного обстрілу вшановують пам'ять загиблих від теракту

У Вінниці в річницю ракетного обстрілу вшановують пам'ять загиблих від теракту

Фото
Укрінформ
У Вінниці в річницю ракетного обстрілу вшановують пам'ять 29 загиблих від теракту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Вінниці в день річниці ракетного обстрілу на Площі перемоги, куди 14 липня 2022 року о 10.45 влучили дві ворожі ракети «Калібр», проходить меморіальний мітинг, під час якого представники влади, громадськість, близькі та родичі вшанували пам'ять 29 загиблих.

Відкриття стели пам’яті, яка присвячена тим, хто загинув 14 липня 2022 року через ракетний удар по центру міста у Вінниці / Фото: Олександр Ляпін, Укрінформ

Сьогодні на площі відкрили пам'ятний знак «Жертвам ракетних ударів по Вінниці». Скульптори відтворили на ньому силуети 29 білих птахів, що здіймаються в небо. Вони символізують душі людей, чиї життя обірвались внаслідок ворожого ракетного терору.

Читайте також: У Вінниці висадили сакури в пам'ять про загиблих від ракетного обстрілу

Цього ж дня від околиці міста до Площі перемоги магістральними вулицями Вінниці проїхали колони автомобілів, - громадські активісти та небайдужі містяни вшанували пам'ять загиблих меморіальним автопробігом (відео).

У Вінниці 14 липня оголошено День жалоби за загиблими. На всій території Вінницької міської територіальної громади приспустили державні прапори з чорною стрічкою на адміністративних приміщеннях міської ради, виконавчих органів міської ради, комунальних підприємств, установ та організацій. Скасовано усі розважальні заходи.

Як повідомлялось, 14 липня 2022 року ворог ударив по Вінниці двома ракетами «Калібр». Ракети влучили у Будинок офіцерів, розташований на площі Перемоги. Унаслідок ворожого обстрілу зруйноване приміщення Будинку офіцерів, ущент згорів медичний центр, розташований у будинку побуту «Ювілейний», були знищені та пошкоджені близько півсотні автівок. Від влучання ворожих ракет загинули 29 осіб, у тому числі, діти. Постраждали понад 200 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-