СБУ викрила подружжя російських агентів, які наводили ракети на енергооб'єкти Львівщини

СБУ викрила подружжя російських агентів, які наводили ракети на енергооб'єкти Львівщини

Укрінформ
Служба безпеки України викрила у Львівській області подружжя, яке допомагало російським загарбникам готувати ракетний удар по енергетичній інфраструктурі регіону.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Встановлено, що зловмисники працювали на Федеральну службу безпеки РФ. Серед головних цілей ворога були електростанції, які забезпечують світлом більшу частину регіону.

Основним фігурантом виявився чоловік, який із 2023 року відбуває покарання в місцевій колонії за заввдання тяжких тілесних ушкоджень.

У поле зору російської спецслужби зловмисник потрапив через поширення в соцмережі дописів на підтримку збройної агресії проти України. Співробітники ФСБ встановили з ним контакт і дистанційно завербували. У подальшому вони перейшли на спілкування в анонімному чаті, де ув’язнений отримав агентурні завдання та покрокові інструкції щодо їх виконання.

До співпраці з ФСБ ворожий агент залучив свою дружину «на волі». На його прохання жінка мала знайти «потрібні» енергооб’єкти і сфотографувати їх із прив’язкою до місцевості.

Росіяни обіцяли профінансувати всі «поточні» витрати своїх поплічників, пов’язані з розвідувально-підривною діяльністю, а також переказати грошову «винагороду».

Читайте також: СБУ затримала інформаторку РФ, яку «завербував» її власний син-бойовик «ДНР»

Зібрану подружжям розвідінформацію загарбники планували використати для наведення ракетних ударів, які мали знеструмити західний регіон України. СБУ своєчасно викрила ці злочинні наміри й запобігла їх реалізації.

Під час обшуку в камері ворожого агента правоохоронці вилучили мобільний телефон, який чоловік використовував для комунікації з російською спецслужбою.

Фігуранту оголосили підозру за наступними статтями Кримінального кодексу України:

ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);

ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Читайте також: В Україні за рік виявили 47 російських агентурних мереж - глава СБУ

Підозрюваному загрожує довічне позбавлення волі.

Також планується оголосили підозру в державній зраді дружині фігуранта. Розслідування триває.

Як повідомляв Укрінформ, днями СБУ затримала російську агентку, яка наводила ракетні удари по Харкову.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-