У Львові підняли прапор Андрія Дигдаловича, який загинув на Майдані 10 років тому

У Львові підняли прапор Андрія Дигдаловича, який загинув на Майдані 10 років тому

Фото, відео
Укрінформ
У Львові на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної сотні підняли прапор Андрія Дигдаловича. Стяг був у кишені Героя 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській у Києві, коли його життя забрав снайпер.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Для нас дуже важливо, що цей прапор підняли саме тут - на меморіалі у Львові. Можливо, це була ціль мого батька, який сподівався його розгорнути на Інститутській, коли звідти піде “Беркут”», - сказала донька Героя Небесної сотні, директор Музею Гідності у Львові Андріяна Дигдалович.

Дружина Героя, Наталія Дигдалович, розповіла, що довго боролась за те, щоб їй віддали прапор чоловіка, адже він – останнє, що було при Андрієві у момент загибелі. У чоловіка забрали усі документи та картки, щоб важче було ідентифікувати, а стяг, який був у внутрішній кишені - не помітили. Так він став речовим доказом у кримінальній справі.

Прапор, під супровід військового оркестру Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного, підняв ровесник Революції гідності – 10-річний Богдан Компричевський, батько якого зараз служить у Збройних силах України.

Читайте також: У Києві провели акцію «Ангели пам’яті»

Опісля на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної сотні відбулася акція «Ангели пам’яті»: школярі принесли сотні паперових та дерев'яних ангеликів, які символізують пам'ять про всіх загиблих за гідність і свободу українців. Діти власноруч виготовили ангелів напередодні і почепили їх на меморіал.

Також сьогодні зранку у Львові відбулося вшанування пам’яті на Личаківському кладовищі на полі почесних поховань № 67, де поховані Герої Небесної сотні. Тут рідні, духовенство, представники влади та громадськість запалили лампадки, поклали квіти, помолились, виконали Гімн України.

Читайте також: У Києві провели церемоніал пам’яті Небесної сотні

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 20 лютого, в Україні уже вдесяте відзначають День пам’яті Героїв Небесної сотні. Саме в ці дні під час Революції гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піка. Із 18 по 20 лютого на Майдані загинуло найбільше людей – 78 осіб, після 20 лютого від поранень померли ще понад 20 протестувальників.

У Львові підняли прапор Андрія Дигдаловича, який загинув на Майдані 10 років тому / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

105 Героям Небесної сотні посмертно присвоєно звання Герой України, а троє іноземців – громадянин Білорусі Михайло Жизневський та громадяни Грузії Зураб Хурція і Давид Кіпіані – посмертно нагороджені орденами Героїв Небесної сотні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-