Отруїти ватажка «ЛНР» Пасічника могли тільки спецслужби Росії - правозахисники

Отруїти ватажка «ЛНР» Пасічника могли тільки спецслужби Росії - правозахисники

Укрінформ
Отруєння керівника «Луганської народної республіки» Леоніда Пасічника - це почерк російських силових структур.

Про це засновник «Східної правозахисної групи» Павло Лисянський розповів у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Східна Правозахисна група неодноразово заявляла про факти зміни колаборантів в окупаційних адміністраціях. В останньому звіті «Плани Росії на окупованих територіях України» наведено п'ять випадків усунення представників окупаційних адміністрацій, які були призначені ще у 2014-2015 роках. В принципі, отруєння бойовими речовинами – це завжди був почерк спецслужб Росії», - зазначив Лисянський.

Він нагадав, що у звітах його групи про «Псевдовибори на окупованих територіях» є інформація, що окупанти проводять ці вибори лише на кілька років (за словами політтехнологів РФ), хоча за їх т. зв. законами лише вибори проводяться строком на п’ять років.

Як зазначається в дописі, судячи з підписаних «указів» Пасічника в період із грудня до лютого, його відсутність узагалі не видно, документи підписувалися з інтервалом три дні.

Читайте також: Під час обстрілу Лисичанська загинув «міністр надзвичайних ситуацій ЛНР» - ЗМІ

"Але чутки про те, що Пасічник піде за станом здоров’я, були ще у листопаді 2023 року (там внутрішній конфлікт Пасічника з окремими елітами та зовнішня стратегія Кремля спрямована на зміну чинних колаборантів)", - зауважив Лисянський.

Як повідомлялось, про отруєння очільника "ЛНР" Леоніда Пасічника важкими фенольними сполуками 5 грудня 2023 р. розповів сьогодні на брифінгу в МО РФ начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту ВС РФ генерал Ігор Кірілов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-