На Луганщині у вихідні зросла кількість обстрілів - росіяни випустили понад 1 350 снарядів

На Луганщині у вихідні зросла кількість обстрілів - росіяни випустили понад 1 350 снарядів

Укрінформ
У Луганській області кількість ворожих обстрілів на лінії зіткнення протягом вихідних збільшилася.

Про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

За словами начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора, ворог посилив не тільки атакувальний тиск на Білогорівку, а й артилерійський та мінометний – по всій смузі нашої відповідальності. За суботу та неділю росіяни здійснили там понад 350 обстрілів, спрямувавши по позиціях українських захисників більше 1 350 снарядів.

За його словами, учора під вогонь росіян потрапили Макіївка та Білогорівка, проте "попри постійні штурми і авіаційні нальоти на цей населений пункт, наші військові міцно тримають оборону".

Читайте також: На фронті за добу - 80 бойових зіткнень

Як повідомили в обладміністрації, у так званій "ЛНР" офіційно заявили, що відвідувати виборчі дільниці під час "виборів" президента РФ необов’язково.

"За голосами на окупованих територіях ці організатори прийдуть самі. Запропонували три варіанти для подальших фальсифікацій", - підкреслили в ОДА.

По-перше, загарбники затвердили перелік населених пунктів, де виборчі дільниці не відкриватимуть взагалі. Там організують виїзне волевиявлення.

Бюлетені можна буде одержати на прибудинкових територіях, а також залишити заявку для голосування на дому.

В ОДА додали, що більше тижня комунальники й "окупаційна влада "ЛНР" не можуть відновити електро-, водо- і теплопостачання в багатьох містах та селах".

Читайте також: На Луганщині росіяни планують відкрити кадетський корпус для доньок загиблих бойовиків

В Антрациті, Лутугиному, Перевальську, Довжанську, Слов’яносербську і населених пунктах навколо під час негоди без світла перебували 75% населення. Без інших комунальних послуг – 50% жителів.

"Із локальними аваріями служби впоралися, але більш серйозні пошкодження, зокрема електромереж, ще залишаються. Люди масово купують свічки, ліхтарі, мобільні батареї. Найгірша ситуація – у Довжанську", - наголосили в ОДА.

Як повідомляв Укрінформ, на Луганщині російський пілот спрямував підбитий літак на селов Антрацитівській громаді. Про постраждалих невідомо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-