З Харківської ОВА звільнили керівницю апарату, яку підозрюють у розкраданні

З Харківської ОВА звільнили керівницю апарату, яку підозрюють у розкраданні

Укрінформ
З Харківської обласної військової адміністрації звільнили керівницю апарату після заяв НАБУ та САП про розкрадання 15 млн грн.

Факт звільнення кореспонденту Укрінформу підтвердила речниця ОВА Олена Шаповал.

“Вікторія Белявцева була звільнена за угодою сторін 13 лютого. Підстава - написана нею заява на звільнення”, - сказала Шаповал.

За її інформацією, заяву Белявцева написала ще 2 тижні тому, 5 лютого, а до 13 лютого перебувала у відпустці.

Нового керівника поки не призначили.

Вікторія Белявцева була керівницею апарату Харківської облдержадміністрації з листопада 2021 року.

Таку ж посаду вона обіймала у 2018-2019 рр., коли головою ОДА була Юлія Світлична.

Читайте також: ДБР запевняє, що кваліфікація злочинів у справі Гринкевичів не змінювалася

Як повідомлялося, 13 лютого Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявили про викриття керівниці апарату Харківської ОВА на заволодінні понад 15 млн грн при закупівлі продуктів для населення.

За даними слідства, у березні 2022 року керівниця апарату Харківської ОВА та директорка приватного товариства уклали тристоронній договір між Харківською ОВА, АТ «Укрзалізниця» та згаданим ТОВ на постачання продовольчих товарів. Вказана продукція купувалася за державною програмою для безоплатної роздачі населенню в прифронтових областях та на деокупованих територіях.

Надалі посадовиця Харківської ОВА у змові зі службовими особами ТОВ підробила документи про нібито отримання 235 тонн продукції від постачальника, що стало підставою для перерахування на його рахунки «Укрзалізницею» понад 15 млн грн. Втім, оплачену продукцію так і не поставили.

У грудні 2022 року учасники схеми дізнались про наявність у Національному бюро кримінального провадження щодо їх діяльності. З метою уникнути викриття злочину, посадовиця Харківської ОВА «замаскувала» невидачу продуктів населенню фактом їх відповідального зберігання. Врешті-решт продукцію ОВА поставили та фактично відшкодували завдану шкоду.

Серед підозрюваних у справі - керівниця апарату Харківської ОВА, директорка ТОВ та її заступник, директор регіонального управління ТОВ.

У пресслужбі обладміністрації повідомили, що за вказаним договором продукція була поставлена в повному обсязі, а виконання умов договору підтверджують висновки державного аудиту за 2022 рік. Однак наголосили: якщо під час досудового слідства та в суді буде доведено факт злочинних дій або намірів будь-якої посадової особи, то ця особа персонально має понести законне покарання.

Фото: kharkivoda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-