У Харкові викрили чиновницю на розкраданні понад ₴15 мільйонів при закупівлі продуктів

У Харкові викрили чиновницю на розкраданні понад ₴15 мільйонів при закупівлі продуктів

Укрінформ
Національне антиукорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили керівницю апарату Харківської ОВА на заволодінні понад 15 млн грн при закупівлі продуктів для населення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАБУ.

За даними слідства, у березні 2022 року керівниця апарату Харківської ОВА та директорка приватного товариства уклали тристоронній договір між Харківською ОВА, АТ «Укрзалізниця» та згаданим ТОВ на постачання продовольчих товарів. Вказана продукція купувалася за державною програмою для безоплатної роздачі населенню в прифронтових областях та на деокупованих територіях.

Надалі посадовиця Харківської ОВА у змові зі службовими особами ТОВ підробила документи про нібито отримання 235 тонн продукції від постачальника, що стало підставою для перерахування на його рахунки «Укрзалізницею» понад 15 млн грн. Втім, оплачену продукцію так і не поставили.

У грудні 2022 року учасники схеми дізнались про наявність у Національному бюро кримінального провадження щодо їх діяльності. З метою уникнути викриття злочину, посадовиця Харківської ОВА вирішує замаскувати невидачу продуктів населенню фактом їх відповідального зберігання. Врешті-решт продукцію ОВА поставили та фактично відшкодували завдану шкоду.

Серед підозрюваних: керівниця апарату Харківської ОВА; директорка ТОВ та її заступник; директор регіонального управління ТОВ.

Читайте також: Розтрата майже ₴400 тисяч: столичного посадовця викрили на завищенні цін при закупівлі автівок

Кваліфікація: ч. 5 ст. 191 КК, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Харківська ОВА відреагувала на викриття керівниці апарату адміністрації на заволодінні понад 15 млн грн при закупівлі продуктів для населення.

«У березні 2022 року між Харківською ОВА, АТ «Укрзалізниця» та приватним товариством було укладено тристоронній договір на постачання продовольчих товарів, що став предметом дослідження правоохоронних органів. Важливо зазначити, що за вказаним договором продукція була поставлена в повному обсязі та в межах дії договору, та передана за призначенням населенню Харківщини. Факт повної поставки та виконання умов договору підтверджують висновки державного аудиту за 2022 рік», - йдеться у повідомленні Харківської ОВА в Телеграмі.

Читайте також: Посадовців Ужгородської міськради викрили на розкраданні бюджетних коштів - СБУ

Зазначається, що Харківська ОВА із березня 2022 року сприяла слідству, надавала відповідні документи профільним правоохоронним органам на всіх етапах слідчих дій та сприятиме слідству і надалі.

«Якщо під час досудового слідства та в суді буде доведено факт злочинних дій або намірів будь-якої посадової особи, то ця особа персонально має понести законне покарання», - додали в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, Вищий антикорупційний суд заочно обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою двом учасникам злочинної схеми, реалізація якої завдала НЕК “Укренерго” 716 млн грн збитків.

Фото: НАБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-