ВАКС заочно арештував двох учасників схеми крадіжки електрики Укренерго

ВАКС заочно арештував двох учасників схеми крадіжки електрики Укренерго

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд заочно обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою двом учасникам злочинної схеми, реалізація якої завдала НЕК “Укренерго” 716 млн грн збитків.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила у Фейсбуці.

“Вищий антикорупційний суд підтримав позицію прокурора САП та обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою двом учасникам злочинної схеми по заволодінню електричною енергією ПрАТ “НЕК “Укренерго” та легалізації отриманих від її продажу коштів, а саме голові правління комерційного банку та колишньому директору департаменту ПрАТ “НЕК “Укренерго”, - ідеться у повідомленні.

Після затримання указаних підозрюваних та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу.

Разом з тим, слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання детектива Національного антикорупційного бюро, погодженого прокурором САП, про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia) стосовно організатора цієї злочинної схеми.

Читайте також: Розкрадання на 1,5 мільярда: суд обрав запобіжний захід відстороненому керівнику департаменту МОУ

Це рішення дасть можливість завершити досудове розслідування щодо підозрюваного та скерувати справу до ВАКС для розгляду по суті.

Як повідомляв Укрінформ, НАБУ і САП викрили схему заволодіння електроенергією Укренерго і легалізації отриманих від її продажу коштів, внаслідок чого компаніїї завдано збитків на понад 716 млн грн. Чотирьом особам повідомили про підозру.

6 лютого ВАКС підтвердив арешт організатору схеми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-