Тисячі жителів захоплених районів Луганщини залишаються без світла, води й опалення

Тисячі жителів захоплених районів Луганщини залишаються без світла, води й опалення

Укрінформ
Тисячі жителів тимчасово захоплених росіянами територій Луганської області залишаються без світла, води й опалення.

Про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна державна адміністрація, передає Укрінформ.

Через негоду майже тиждень тисячі жителів так званої "ЛНР" перебувають залишилися без світла, води, опалення. "Призупинили освітній процес у школах. У Довжанську та навколо нього ледве повернули мобільний зв’язок. Комунальники не в змозі. Шефи-регіони – самоусунулися", - ідеться в повідомленні.

Крім того, підкреслили в ОДА, загарбники "дійшли думки, що якщо людина не йде за паспортом РФ, то вона забажає отримати його на дому. Тому ввели платну послугу виїзду спеціалістів за адресою. Її можна замовити у так званих "багатофункціональних центрах". Даєш гроші – можуть привезти документи російського зразка".

Водночас діють ці "центри" далеко не в усіх населених пунктах. У деяких прифронтових містах їх відкрили, але там досі немає мобільного зв’язку. Тобто й ця послуга доступна лише в окремих районах, зазначили в обладміністрації.

За словами начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора, росіяни тиснуть на Білогорівку, не припиняють спроб прорвати оборону на цій ділянці фронту.

"Там, а також поблизу Новоєгорівки, противник тричі вдарив з авіації. Ще 17 разів окупанти намагалися завдати ураження дронами-камікадзе, – зауважив Лисогор. – Під щодобовим вогнем перебувають територія Серебрянського лісу та села Красноріченської громади. Вмовляємо людей, що там залишилися, погодитися на евакуацію. Кожному, хто вирішив виїхати подалі від небезпеки, допомагаємо із транспортуванням, тимчасовим розселенням, вирішуємо першочергові потреби".

Читайте також: Хто і як відновлюватиме Донеччину та Луганщину

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захопленій території Луганщини осійські загарбники планують з 17 лютого здійснювати обхід помешкань та агітувати за єдиного кандидата на псевдовиборах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-