Голова Запорізької ОВА пояснив, чому скасували тендер на будівництво фортифікацій

Голова Запорізької ОВА пояснив, чому скасували тендер на будівництво фортифікацій

Укрінформ
Тендер щодо закупівлі обладнання для зведення взводно-опорного пункту в Запорізькій області було скасовано, але це не означає, що фортифікаційні споруди не будуватимуть.

Про це в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” сказав начальник Запорізької ОВА Іван Федоров, передає Укрінформ.

“Тендер скасували не через те, що не буде будуватись, а через те, що ворог не має знати, де і в якій кількості буде будуватися. Будівництво фортифікаційних споруд - це пріоритет. Саме тому Кабмін виділив 17,5 млрд на будівництво фортифікацій по всій державі. Запорізька область - одна з чотирьох, яка вже отримала кошти на казначейські рахунки для виконання цієї роботи. Все буде зроблено, але інформація буде закрита, бо вона надцінна для ворога”, - сказав він.

Федоров також додав, що ворог наразі будує нові оборонні споруди на тимчасово окупованій росіянами території: між Токмаком та Мелітополем, між Токмаком і Бердянськом.

“Ми добре знаємо, наші спецслужби знають, а ворог не повинен знати, де ми будуємо”, - сказав він.

Читайте також: На Таврійському напрямку зводять фортифікаційні споруди

Щодо ворожих ліній оборони, то наразі їх вже понад три. Більше того, ворог зробив кільцеву оборону навколо Токмака, Мелітополя, Молочанська, Бердянська. Також продовжується будівництво укріпрайонів між Мелітополем і Кримом, між Бердянськом та Маріуполем.

Як повідомляв Укрінформ, Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що з резервного фонду держбюджету уряд спрямував майже 3 млрд грн Міністерству оборони та Держспецтранспорту, а також ще понад 16 млрд грн обласним адміністраціям для будівництва фортифікаційних споруд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-