При обстрілах Миколаєва росіяни підступно змінюють тактику - Кім

При обстрілах Миколаєва росіяни підступно змінюють тактику - Кім

Укрінформ
Минулого тижня росіяни почали обстрілювати місто Миколаїв більш інтенсивно і підступно, змінюючи тактику.

Про це розповів голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ, передає Укрінформ.

«Протягом минулого тижня Миколаїв піддавався інтенсивним обстрілам військовими РФ, причому вони робили це більш підло і змінювали тактику. Скажімо, в ніч на 11 лютого, вони чотири рази запускали групи безпілотників з інтервалом приблизно у 30-60 хвилин. Це було зроблено з метою не лише спричинити більші руйнування, а й завдати шкоди нашим рятувальникам, які виїздили на місця прильотів і ліквідовували наслідки», - сказав Кім.

За його словами, подібну тактику ворог вже застосовував і в інших регіонах, тому цього разу вдалося розгадати його наміри і вберегти людей. І все ж зазнали поранень двоє людей, виникла пожежа інфраструктурного об’єкту.

Також за наслідками атак 7 лютого у Миколаєві, коли ворог випустив ракету Х-22 по житловому сектору, загинула одна людина, ще кілька зазнали поранень, пошкоджено близько 70 будинків, три зруйновані вщент, ще шість зазнали дуже значних руйнувань. Також було влучання у промислове підприємство, газо- та електромережі.

Читайте також: У Миколаєві повідомили про 119 пошкоджених будинків після атаки РФ

Наступного дня атаки дронами зазнав центр міста. Було пошкоджено спортивний об’єкт, новобудову, також постраждало чимало житлових будинків.

Як повідомлялося, вночі 11 лютого російські війська атакували Миколаїв БПЛА типу «Shahed 131/136».

Внаслідок влучань сталося займання на відкритій території інфраструктурного обʼєкту, яке оперативно ліквідували підрозділи ДСНС.

Також пошкоджень зазнали адміністративна будівля, житлові будинки, автомобілі, газопровід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-