На кордоні з Польщею добудовують ще один автомобільний пункт пропуску

На кордоні з Польщею добудовують ще один автомобільний пункт пропуску

Фото
Укрінформ
У Львівській області на завершальному етапі перебуває будівництво міжнародного автомобільного пункту пропуску "Нижанковичі – Мальховичі", який планують запустити у найближчі пів року.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Укрінформ.

"Міжнародний автомобільний пункт пропуску "Нижанковичі – Мальховичі" запрацює у найближчі пів року. У вересні 2021 року разом з тодішньою воєводою Підкарпатською Евою Леніарт ми заклали капсулу будівництва. Сьогодні з новопризначеною очільницею Підкарпатського воєводства Терезою Кубас-Гуль оглянули хід робіт на майбутньому автомобільному пункті пропуску. Зараз він уже на завершальному етапі", - зазначив Козицький.

Він додав, що наступним етапом проєкту могло б стати створення пішохідного пункту пропуску. Цю ідею підтримує і польська сторона.

"Крім того, минулого місяця Львівська обласна державна адміністрація подала у Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури пропозицію доповнити угоду про створення міжнародного автомобільного пункту пропуску "Нижанковичі – Мальховичі" залізничним сполученням. Аналогічне звернення до польського профільного міністерства скерувало Підкарпатське воєводство", - зауважив начальник Львівської ОВА.

Таким чином розробники проєкту пропонують здійснювати контрольні процедури на залізничному пункті пропуску "Нижанковичі – Мальховичі" спільно з контролерами Польщі за принципом пункту пропуску у Смільниці.

Наразі очікують на відповідь.

У Львівській ОВА нагадали, що колії на дільницях "Самбір – Хирів" та "Держкордон – Старява – Хирів – Нижанковичі – Держкордон" повністю переобладнали для міжнародних пасажирських чи вантажних залізничних перевезень.

Читайте також: Між Україною та Польщею можуть з’явитися чотири нові пункти пропуску - Шмигаль

"Зараз розглядається питання щодо курсування на дільниці "Кросценко — Старява — Хирів — Нижанковичі — Перемишль" чотирьох регіональних міжнародних поїздів. Місткість кожного – 206 пасажирів", - сказав Козицький.

За його словами, Львівщина зацікавлена у подальшій розбудові прикордонної інфраструктури, зокрема у створенні пункту пропуску "Лопушанка – Міхновець", адже це покращить сполучення між Польщею та Україною, розвантажить інші пункти пропуску, сприятиме співпраці людей, які живуть у прикордонних містах і селах, та розвитку туризму.

Тому після завершення робіт на пункті пропуску "Нижанковичі – Мальховичі" планують вивчити питання щодо джерел фінансування будівництва майбутнього пункту пропуску, його тип та розташування.

Як повідомлялося, на Буковині хочуть розширити три пункти пропуску на кордоні з Румунією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-