Реформа ТЦК: пілотний проєкт реалізують на Львівщині - оберуть три громади

Реформа ТЦК: пілотний проєкт реалізують на Львівщині - оберуть три громади

Укрінформ
Львівська область стане першим регіоном, де втілюватиметься пілотний проєкт реформи ТЦК та СП.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький на пресбрифінгу у межах форуму «Психосоціальні послуги: об'єднання та розвиток», передає кореспондент Укрінформу.

«Ми зробимо міжміністерський пілотний проєкт у Львівській області щодо ТЦК та СП, що дасть можливість підвищити кваліфікацію працівників. Наступного тижня ми визначимо три громади, які візьмуть у цьому участь, щоб довести, що центри комплектування можуть виконувати не лише мобілізаційну, а й соціальну функцію, зокрема у підтримці сімей військових та ветеранів» , - сказав Козицький.

Глава ОВА зауважив, що фахівці створеного у травні 2022 року в обладміністрації Офісу підтримки родин військових за цей час під час виїздів у райони Львівщини опрацював понад 2 тисячі звернень від воїнів та їхніх рідних.

Читайте також: ТЦК працюватимуть цілодобово під час мобілізації - рішення уряду

Фахівці Координаційного центру при ОВА, офіси якого розгорнули у кожному районі області для надання гуманітарної, юридичної, психологічної та іншої допомоги ВПО, почали виїжджати у громади і проводити роз’яснювальні зустрічі. Лише за останні пів року в громадах проведено близько 100 таких зустрічей.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові проходить національний форум «Психосоціальні послуги: об'єднання та розвиток», мета якого - об’єднати партнерів – надавачів психосоціальних послуг та обговорити проблеми, які виникають при наданні послуг в координаційних центрах і громадах.

Перше фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-