Шмигаль провів окрему нараду щодо Кіровоградщини

Шмигаль провів окрему нараду щодо Кіровоградщини

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на виконання доручення Президента України Володимира Зеленського провів нараду щодо окремих питань Кіровоградської області, окреслених за підсумками робочої поїздки глави держави.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль повідомив у Телеграмі.

Прем’єр-міністр заслухав доповіді представників міністерств та військових адміністрацій щодо стану роботи підприємств енергетики, критичної інфраструктури та посилення обороноздатності в області.

«Розглянули питання щодо стратегії розвитку ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат». Доповідали міністр енергетики Герман Галущенко та в.о президента НАЕК «Енергоатом» Петро Котін. Вчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який вирішує низку питань. Зокрема, продовжується дія мораторію на примусове стягнення боргів та банкрутство підприємств у сфері енергетики. Щодо інших проблемних питань доручив Міненерго підготувати план дієвих заходів, спрямованих на стабілізацію фінансово-економічного стану підприємства з визначенням відповідальних виконавців та індикаторів виконання кожного заходу», - зазначив Шмигаль.

Голова Кіровоградської ВЦА Андрій Райкович доповів про ситуацію щодо забезпечення жителів області питною водою в межах проєкту розвитку міської інфраструктури, що реалізується спільно зі Світовим банком. Окреслили проблемні питання, зокрема, фінансової підтримки підприємств водопостачання.

«Мінфіну доручено опрацювати звернення до Світового банку про можливість підписання угоди щодо збільшення суми кредитування в межах реалізації проєкту та підготувати й надіслати Кіровоградській ОВА роз'яснення щодо можливих шляхів погашення кредитних зобов’язань підприємств за рахунок коштів місцевого бюджету», - наголосив Шмигаль.

Голова ВЦА, представники Міноборони, МОЗ та командувач Медичних сил доповіли щодо розміщення військового госпіталю на базі КНП «Центральна міська лікарня кропивницької міської ради». Шмигаль завдання утворити робочу групу для вирішення питань розміщення й оснащення такого госпіталю.

Також він дав завдання усім дотичним міністерствам та відомствам донести ОВА інформацію щодо зразків засобів РЕБ, які можуть бути закуплені за рахунок місцевих коштів для захисту об’єктів критичної інфраструктури.

Читайте також: Зеленський провів у Кропивницькому нараду щодо стану справ у регіоні

Розглянули питання забезпечення закладів освіти укриттями. У 2023 році на це було виділено 31 млн грн субвенції з державного бюджету.

«21 шкільний автобус було закуплено на умовах співфінансування з державного й місцевих бюджетів. У планах комплексно розвивати цей напрямок. Пріоритет надаватиметься українському виробнику. Знайшли рішення стосовно більшості проблемних питань. Позитивні напрацювання розширимо на всі регіони», - підсумував Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський доручив Шмигалю провести окрему нараду щодо Кіровоградської області «щодо всіх питань».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-