«Посадовцю», що допомагав депортувати 1500 людей із Херсонщини до РФ, оголосили підозру

«Посадовцю», що допомагав депортувати 1500 людей із Херсонщини до РФ, оголосили підозру

Укрінформ
Правоохоронці заочно оголосили підозру жителю Херсонської області, який обіймав одну з керівних псевдопосад у загарбницькому "управлінні служби покарань" та сприяв депортації людей з території регіону.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Офіс генпрокурора.

За даними слідства, у травні 2022 року російські загарбники призначили фігуранта на так звану посаду "заступника начальника" створеного ними "управління служби покарань по Херсонській області".

У жовтні 2022 року під безпосереднім контролем псевдопосадовця із захопленої Північної виправної колонії №90 до Голопристанської виправної колонії №7 були переміщені 1500 в'язнів. У подальшому цих людей депортували п’ятьма автомобілями, наданими псевдовладою тимчасово окупованого Криму, до аналогічних установ у Росії та на захоплених територіях України.

Читайте також: Росія планувала обміняти колаборантів, що потрапили до її в’язниць, на своїх полонених - ЦНС

Підозрюваному інкримінується порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, СБУ запобігла втечі з України херсонської ексчиновниці, яка віддала російським загарбникам карети швидкої допомоги для депортації в Росію українських дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-