Росіяни за добу атакували дев'ять областей України

Росіяни за добу атакували дев'ять областей України

Укрінформ
Російські загарбники минулої доби завдали ударів по дев'яти областях України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 неділі, 4 лютого.

Зокрема, Чернігівську область росіяни за добу обстріляли п'ять разів, спричинивши там 27 вибухів. Загарбники застосовували міномети й FPV-дрон. Під ворожим вогнем перебували Новгород-Сіверський і Корюківський райони.

Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила. Уточнення даних триває.

Сумська область уночі зазнала від російських військ мінометного удару – чотири вибухи сталися в Середино-Будській громаді. За попередніми даними, минулося без наслідків.

Учора протягом дня загарбники били по прикордонних територіях і населених пунктах регіону 16 разів – зафіксовані загалом 76 вибухів із мінометів, артилерії і гранатометів, а також удар FPV-дроном. Від ворожого вогню потерпали Юнаківська, Краснопільська, Білопільська, Великописарівська й Есманьська громади. Минулося теж без наслідків.

У Запорізькій області російська армія атакувала 22 населені пункти, завдавши по них загалом 104 удари.

80 артилерійських обстрілів за добу росіяни здійснили по території Оріхова, Залізничного, Новоандріївки, Ольгівського, Білогір'я, Щербаків, Полтавки, Роботиного, Степногірська, Кам'янського й інших прифронтових міст та сіл.

З авіації війська РФ ударили по Новодарівці, із реактивних систем залпового вогню – по Верхній Терсі. Також загарбники атакували 22 безпілотниками Гуляйполе, Новоданилівку, Чарівне, Малинівку, Малу Токмачку, Левадне й Лобкове.

Про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури за добу в регіоні надійшли шість повідомлень. Серед цивільного населення ніхто не постраждав.

У Дніпропетровській області вчора вдень російська армія била з важкої артилерії та дронами-камікадзе по Нікопольському району – руйнувань зазнали понад 30 приватних будинків і дев'ять господарчих споруд. Також ворожим вогнем понівечені газогони й лінії електропередач.

Загалом за день Нікопольський район пережив п'ять ворожих атак. Під ударом опинилися Нікополь і Мирівська громада. Люди вціліли.

У небі над Криворізьким районом протиповітряна оборона знищила ворожу ракету.

Уночі російські війська знову атакували Нікополь, завдавши по ньому декілька ударів з артилерії. Минулося без жертв.

Після вчорашнього перенавантаження мереж енергетики заживили Кривий Ріг та громади району. Опівночі світло повернули до всіх осель.

У Харківській області росіяни обстріляли з артилерії й мінометів близько 17 населених пунктів, зокрема Козачу Лопань, Огірцеве, Малу Вовчу, Піщане, Синьківку, Іванівку, Кислівку та Котлярівку.

Авіаударів війська РФ завдали по Бударках, Колодязному, Григорівці, Куп'янську, Іванівці, Кислівці, Табаївці і Піщаному.

В Охримівці Чугуївського району ворожим вогнем пошкоджені ангари, сільськогосподарська техніка та складські приміщення. Постраждалих немає.

У Григорівці Куп'янського району внаслідок удару російської армії пошкоджень учора зазнали два приватні домоволодіння, поранення дістав 26-річний цивільний. Постраждалого доправили до лікарні. Визначення типу озброєння, з якого був атакований населений пункт, триває. За попередніми даними, сталися два влучання керованими авіабомбами.

У Луганській області росіяни поновили бойові дії біля Білогорівки та в Серебрянському лісі. Сили оборони України відбили там декілька ворожих наступів.

За добу війська РФ здійснили по регіону 143 обстріли, випустивши 563 снаряди.

У Донецькій області російська армія вдарила по восьми населених пунктах, а саме: по Новогродівці, Покровську, Авдіївці, Зарічному, Гродівці, Північному, Нетайловому та Максимільянівці.

Ворожим вогнем у регіоні пошкоджені три житлові будинки, зокрема багатоквартирний, а також гараж, господарча споруда, будівлі заводу та Державної служби з надзвичайних ситуацій, службовий автомобіль ДСНС і цивільна автівка.

Минулої доби в Донецькій області російські війська поранили одну людину.

У Миколаївській області загарбники вчора атакували артилерійським вогнем і FPV-дронами населені пункти Куцурубської громади. У Дмитрівці ударом ворожої артилерії пошкоджений приватний будинок.

Протягом дня війська РФ били з артилерії по Очакову й акваторії Очаківської громади.

Постраждалих серед цивільного населення за минулу добу в регіоні немає.

Херсонську область за добу російська армія обстріляла 37 разів, випустивши загалом 92 снаряди. Загарбники поцілили в райони 17 населених пунктів регіону.

Зокрема, п'ять разів росіяни атакували Херсон, випустивши по місту 13 снарядів.

Авіаційних ударів війська РФ завдали по Червоному Маяку та Зміївці – зафіксоване скидання відповідно чотирьох та двох керованих авіабомб. З'ясування пошкоджень триває. Минулося без постраждалих.

Читайте також: Сили оборони за добу знищили 810 військових РФ

Як повідомляв Укрінформ, згідно з даними Генштабу ЗСУ, загалом за добу росіяни здійснили по позиціях Сил оборони та населених пунктах України два ракетні й 65 авіаційних ударів та 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Фото: Донецька ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-