Ще троє бойовиків, які воювали на боці Росії, отримали 15 років тюрми

Ще троє бойовиків, які воювали на боці Росії, отримали 15 років тюрми

Укрінформ
Трьох жителів тимчасово окупованих Донецької, Луганської областей та Автономної Республіки Крим, які воювали проти Сил оборони на східному фронті, засудили до 15 років позбавлення волі.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

«Двох зловмисників українські воїни взяли у полон під час так званих «м’ясних» штурмів, які проводили росіяни, щоб зайняти позиції Збройних сил України під Авдіївкою та Бахмутом. Ще одного зрадника було затримано у ході жорстоких боєзіткнень у районі Волновахи», - ідеться у повідомленні.

За матеріалами військової контррозвідки СБУ суд призначив поплічникам агресора 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Серед засуджених - уродженець тимчасово окупованого Кальміуського Донецької області. Після повномасштабного вторгнення РФ чоловік добровільно «мобілізувався» до лав російських загарбників на посаду стрільця.

Згодом зловмисника призначили снайпером у складі 114-ї мотострілецької Єнакієво-Дунайської бригади Південного військового округу Збройних сил Росії.

Читайте також: У Фінляндії російського бойовика з підрозділу «Русич» звинувачують у несанкціонованому в'їзді

У жовтні 2023 року бойовик виконував завдання російського командування щодо захоплення Авдіївки. Тоді він штурмував позиції ЗСУ в районі Красногорівки, де й потрапив у полон до українських захисників.

Також засуджено жителя тимчасово окупованої території Луганської області, який добровільно вступив до російського війська у липні 2022 року.

Після проходження підготовки на полігоні у Хрустальному його призначили на посаду стрільця і відправили охороняти склади з боєприпасами ворога під тимчасово захопленим Соледаром.

Згодом зловмисника перекинули на підкріплення військових угруповань РФ на Бахмутському напрямку.

Крім того тюремний строк отримав кримчанин, який уклав контракт з Міноборони РФ та приєднався до штурмового батальйону «Шторм-Z».

Таке рішення зрадник прийняв, відбуваючи покарання в колонії у Волгограді за торгівлю наркотиками.

Читайте також: У Дніпрі затримали ексбойовика «ЛНР», який шпигував за українською ППО

У жовтні 2023 року його «відрядили» до Волноваського району для участі в бойових діях проти Сил оборони.

На підставі зібраних доказів суд визнав усіх трьох зловмисників винними за двома статтями Кримінального кодексу України: чч. 1, 2 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

Як повідомляв Укрінформ, у Житомирі судитимуть двох зрадників - бойовиків, яких українські захисники взяли у полон на Авдіївському напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-