У Полтаві відбувся перший форум-ярмарок крафтової продукції

У Полтаві відбувся перший форум-ярмарок крафтової продукції

Фото
Укрінформ
У Полтавському державному аграрному університеті відбувся форум «Крафтовий бізнес Полтавщини: єднання заради відновлення регіону».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

До участі в заході, який провели за ініціативи Полтавської ОВА, зареєструвалися понад 30 крафтовиків, представники кількох великих торговельних мереж та місцевої влади з громад Полтавщини.

«Уперше в області відбувається форум крафтярів, приїхали понад 30 учасників приблизно з 10 громад, присутня вся влада області для того, щоб створити такі умови, щоб наші крафтярі розвивалась, щоб вони змогли продавати свою продукцію не лише в області, а й за її межами. І, сподіваємось, навіть в інших країнах», - сказав начальник Полтавської ОВА.

Під час ярмарку представляли свою продукцію як середній, так і дрібний бізнес, від невеликих підприємств до сімейних виробництв з різних громад Полтавщини. Переважно це виробники готових продуктів (мед, мʼясо, молочні продукти), так і бакалії (борошно, макарони, консервовані продукти). Також локальні виробники представили і предмети декоративно-ужиткового мистецтва: вишивку, кераміку, ткацтво тощо. Деякі з них вже є відомими мистецькими брендами Полтавщини, як вишивка білим по білому чи кераміка з Опішні. Присутні охоче брали участь у дегустації та купували продукцію, особливо вже готові продукти: молочні та мʼясні вироби. Крім ярмарку, провели також конференцію, під час якої обговорили перспективи співпраці з великими торговельними мережами та підтримку зі сторони місцевої влади у громадах. До того ж, на конференції представили можливості підтримки середнього та малого бізнесу за грантовими програмами.

У Полтаві на першому форумі-ярмарку продукцію представили 30 крафтовиків / Фото: Мирослава Липа, Укрінформ

Представники великих мереж висловили готовність до співпраці з невеликими виробництвами. Зокрема, мережа одного з супермаркетів має фудмаркет, де місцеві компанії можуть представити як готову продукцію, так і забезпечувати сировиною для її виготовлення. Виробники, які ділилися враженнями, зазначили, що захід вважають вдалим та планують брати участь у подібних в майбутньому.

Читайте також: ЄС і Німеччина нададуть €1 мільйон українським підприємцям

«Сьогоднішній захід - одна із можливостей показати, що ми таки є. Щоб більше людей про нас дізналися, щоб розвиватися», - розповів у коментарі кореспонденту Максим Сенчук, представник торговельної марки «Сімейна пасіка Сенчук».

Як повідомило керівництво області, захід планують проводити й у майбутньому.

Співорганізаторами форуму є Полтавська обласна військова адміністрація, Агенція регіонального розвитку Полтавської області «Офіс євроінтеграції», Полтавський державний аграрний університет та мережа магазинів «Аврора».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-