«Мінус» 314 загарбників за добу: ситуація на Лимано-Куп'янському та Бахмутському напрямках

«Мінус» 314 загарбників за добу: ситуація на Лимано-Куп'янському та Бахмутському напрямках

Укрінформ
На Лимано-Куп'янському та Бахмутському напрямках у зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» Сили оборони за добу ліквідували понад 300 російських загарбників, знищили 136 одиниць ворожої техніки.

Про це повідомив речник командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«За минулу добу на Куп’янському та Лиманському напрямках було відбито 27 ворожих атак - 6 на Куп’янському, 13 та 8 безпосередньо на Лиманському. Противник завдав 4 авіаційні удари та застосував 54 дрони-камікадзе по українських позиціях. Ця кількість дронів-камікадзе невластива для цієї ділянки фронту. Раніше було застосування до 30 дронів. Бачимо, що для підтримки своїх наступальних дій росіяни ці боєприпаси почали активно застосовувати», - сказав Фітьо, додавши, що ворог здійснив 128 артилерійських та мінометних обстрілів.

Разом із тим, за словами речника, Сили оборони ліквідували 196 загарбників та знищити 79 одиниць військової техніки.

Читайте також: Російська армія за добу атакувала 11 областей України - зведення ОВА

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили 6 ворожих атак. Ворог застосував тут 3 дрони-камікадзе та здійснив 523 обстріли. Також 118 російських окупантів ліквідовано та кілька взято в полон. Крім того, знищено 57 одиниць військової техніки та пункт управління БПЛА.

Фітьо також відзначив, що по всій ділянці фронту ворог активізується, наступає, водночас Сили оборони в активній обороні, дають відсіч і за нагоди переходять до атакувальних дій.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 18 січня 2024 року ліквідували близько 373 600 російських загарбників, з них 780 осіб - за останню добу.

Фото: Генштаб ЗСУ / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-