СБУ заблокувала Viber-канал, який перешкоджав мобілізації на Львівщині

СБУ заблокувала Viber-канал, який перешкоджав мобілізації на Львівщині

Укрінформ
Служба безпеки у Львівській області заблокувала Viber-канал, який повідомляв про місця вручення повісток та допомагав громадянам призовного віку уникати мобілізації.

Про це у Фейсбуці повідомило Управління СБУ у Львівській області, передає Укрінформ.

«Ресурс «інформував» про заходи, які проводять Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки в регіоні. Зокрема учасники каналу «зливали» актуальні місця вручення військовозобов’язаним повісток та закликали ховатися від представників військкоматів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відомості про «локації» перебування працівників ТЦК публікувались в онлайн-режимі завдяки інформаторам серед місцевих жителів. Через постійне оновлення інформації Viber-канал набирав чималого розголосу та швидко «нарощував» аудиторію.

«Під час оперативних заходів співробітники спецслужби встановили особи всіх організаторів злочинної діяльності. У фігурантів правоохоронці вилучили мобільні телефони із доказами протиправних дій», - додає СБУ.

За вказану протиправну діяльність загрожує відповідальність згідно ст. 114-1 Кримінального кодексу України (Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань).

Читайте також: Львівщина першою в Україні модернізувала соціальну складову в роботі ТЦК

Санкція статті передбачає позбавлення волі до 15 років ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, Державне бюро розслідувань провело обшуки у Львівському ТЦК та СП. Дозвіл на слідчі дії надав 8 січня Личаківський райсуд Львова в межах кримінального провадження за ознаками перевищення військовою особою службових повноважень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-