Державне бюро розслідувань провело обшуки у Львівському ТЦК

Державне бюро розслідувань провело обшуки у Львівському ТЦК

Укрінформ
Державне бюро розслідувань провело обшуки у Львівському ТЦК та СП. Дозвіл на слідчі дії надав 8 січня Личаківський райсуд Львова в межах кримінального провадження за ознаками перевищення військовою особою службових повноважень.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила речниця спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко.

«Санкціоновані обшуки відбулись у рамках зареєстрованого кримінального провадження з попередньою правовою кваліфікацією ч.5 ст.426-1 КК України (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень). Вилучено документи, надається правова оцінка діям керівництва ОТЦК під час прийняття відповідних рішень. Наразі підозру нікому не оголошено», - сказала Шевченко.

За її словами, за результатами проведення необхідних слідчих (розшукових) дій та їх аналізу буде прийнято законне обґрунтоване рішення. Розслідування триває.

Раніше ухвалу про дозвіл на проведення обшуків від Личаківського суду Львова оприлюднив у Фейсбуці голова правління ГО «Будуймо Україну разом» Ігор Фінканін.

Згідно з документом, обшуки проводять слідчі ДБР. В ухвалі йдеться про дозвіл на вилучення листування, яке може бути використано як доказ у провадженні, між обласним ТЦК та СП ТОВ «Барком» та ТОВ «Родинна ковбаска» щодо призупинення оформлення призову працівників зазначених підприємств. Відтак мовиться і про вилучення усіх електронних носіїв, де вказане листування проводилось.

Читайте також: За сприяння ухиленню від мобілізації відкриті 180 справ щодо працівників ТЦК і ВЛК - Клименко

У жовтні 2023 року призначили нового очільника Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) полковника Артура Ніязова.

Як повідомляв Укрінформ, в листопаді у Львові військові силоміць затягнули чоловіка в мікроавтобус. В обласному ТЦК призначили службову перевірку.

Фото ілюстративне: ДБР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-