Депутат міськради Житомира організував «схему» зі сміттям на ₴1,5 мільйона - СБУ

Депутат міськради Житомира організував «схему» зі сміттям на ₴1,5 мільйона - СБУ

Фото
Укрінформ
СБУ викрила депутата міської ради Житомира, який зі спільниками привласнив 1,5 млн грн, виділених із бюджету на прибирання вулиць та вивезення сміття.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Управління СБУ в Житомирській області.

«Співробітники Служби безпеки викрили схему привласнення бюджетних грошей Житомира, яка діяла під час воєнного стану. Ці кошти були виділені з бюджету територіальної громади на вивезення сміття та прибирання вулиць і тротуарів обласного центру. За даними слідства, організував схему чинний депутат міської ради - директор одного з комунальних підприємств міста. Він залучив до незаконної діяльності свого підлеглого - головного інженера КП (за сумісництвом діючого адвоката), а також знайомого підприємця», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на початку 2022 року організатор схеми пролобіював перемогу «свого» комерсанта у конкурсних торгах із закупівлі послуг з вивезення негабаритного і будівельного сміття та прибирання тротуарів Житомира. У лютому-квітні 2022-го підприємець переміг у ще одному тендері – з прибирання тротуарів та вулиць міста.

На підставі актів виконаних робіт, складених та завізованих учасниками оборудки, упродовж березня-вересня 2022 року з бюджету громади на рахунки підприємства надійшло майже 1,5 млн грн, які були привласнені фігурантами. До переліку підрядник вніс роботи, які неофіційно виконували робітники комунального підприємства за вказівкою директора - організатора схеми.

Читайте також: Ремонті їдальні для військових: на Дніпропетровщині будівельників викрили на розкраданні 3,7 мільйона

На підставі зібраних СБУ доказів депутату міськради, його підлеглому та керівнику фірми-підрядника повідомлено про підозру за ч.ч. 4, 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) та ч.ч. 3, 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу.

Як повідомляв Укрінформ, на Житомирщині СБУ викрила групу осіб, яка привласнила майже 10 млн грн під час реконструкції магістрального нафтопроводу АТ «Укрнафта».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-