Ремонті їдальні для військових: на Дніпропетровщині будівельників викрили на розкраданні 3,7 мільйона

Ремонті їдальні для військових: на Дніпропетровщині будівельників викрили на розкраданні 3,7 мільйона

Укрінформ
У Дніпропетровській області правоохоронці викрили схему розкрадання 3,7 млн грн під час проведення ремонту їдальні для військових.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція України.

“Оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області спільно зі слідчими слідчого управління обласної поліції викрили схему розкрадання бюджетних коштів під час проведення ремонтних робіт”, - ідеться у повідомленні.

Її організатором виявився екскерівник будівельної компанії. Для особистого збагачення він залучив до протиправної діяльності виконавчого директора та інженера підконтрольної фірми.

Як нагадали у поліції, у 2019 році між Міністерством оборони та компанією-підрядником був укладений договір на виконання капітального ремонту їдальні на території військового містечка. Під час проведення робіт фігуранти вносили до офіційної документації завідомо неправдиві відомості щодо обсягів виконаного ремонту.

Попередньо встановлено, що у результаті протиправних дій сума завданих бюджету збитків становить 3,7 млн грн.

Правоохоронці провели сім санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів у Запоріжжі, Києві та Броварах, вилучили транспортні засоби, документи, які стосуються ведення господарської діяльності будівельної компанії, комп’ютерну техніку та чорнові записи. Загальна сума вилученого — близько 2 млн грн.

Читайте також: Підозрюваний у розкраданні забудовник намагався підкупити слідчого - прокуратура

Організатору і двом спільникам інкриміновано заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах організованою групою (ч. 5 ст. 191) та складання і видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

Підозрюваним може загрожувати позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у Чернігівській області правоохоронці скерували до суду справу проти голови сільради, який привласнив понад мільйон гривень на ремонті школи.

Фото: www.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-