На Вінниччині у рамках роботи групи «Прозорість та підзвітність» зареєстрували 9 кримінальних справ

На Вінниччині у рамках роботи групи «Прозорість та підзвітність» зареєстрували 9 кримінальних справ

Укрінформ
На Вінниччині за підсумками діяльності робочої групи «Прозорість та підзвітність» вже зареєстровано дев'ять кримінальних проваджень через виявлення порушень при державних закупівлях на понад 95 млн грн.

Про це повідомляє Вінницька ОВА, передає Укрінформ.

«На жаль, і досі маємо непоодинокі випадки закупівлі необґрунтованих під час війни товарів, робіт та послуг, в тому числі за завищеними у кілька разів цінами, що призводить до розтрати бюджетних коштів. За результатами проведеної роботи виявлено низку порушень при здійсненні процедур закупівель. Зокрема, зареєстровано дев'ять кримінальних проваджень на загальну суму понад 95 мільйонів гривень», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вісім таких закупівель на загальну суму понад 35 млн грн вже відмінені.

Задля попередження неефективного використання бюджетних коштів на адресу замовників скеровано 86 запитів стосовно перегляду необхідності та доцільності закупівлі різного роду будівельних робіт, зокрема, влаштування тротуару, капітального ремонту кабінетів тощо.

Лише протягом грудня минулого року та початку січня поточного на адреси розпорядників бюджетних коштів надіслано шість листів щодо проведення публічних закупівель загальною очікуваною вартістю понад 54 млн грн з метою запобігання порушень чинного законодавства. За результатами розгляду чотирьох листів розпорядниками відмінено закупівлі на суму понад 27 млн грн, два таких листи перебувають на розгляді.

Читайте також: На Кіровоградщині після перевірки розірвали договір про закупівлю послуг на ₴1,5 мільйона

Загалом за час діяльності робочої групи «Прозорість та підзвітність» управлінням стратегічних розслідувань у Вінницькій області ДСР НП України проведено понад 300 моніторингів публічних закупівель на загальну суму понад 900 млн грн.

Як повідомлялось, у грудні 2023 року в рамках роботи групи «Прозорість та підзвітність» ліквідували корупційну схему в центральному офісі держпідприємства «Ліси України» та у його філії на Вінниччині, що приносила посадовцям до 50 млн грн на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-