Росіяни за добу атакували дев'ять областей України - зведення ОВА

Росіяни за добу атакували дев'ять областей України - зведення ОВА

Укрінформ
Російські війська за минулу добу завдали ударів по дев'яти областях України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 четверга, 11 січня.

Чернігівську область за добу росіяни обстріляли сім разів, спричинивши в регіоні 94 вибухи. Під ворожий вогонь потрапили Новгород-Сіверський і Корюківський райони.

Для здійснення ударів загарбники застосували, зокрема, міномети й реактивні системи залпового вогню. Зафіксований також випадок скидання ворогом боєприпасу з безпілотника.

Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила. Уточнення даних триває.

Сумську область російські війська вночі обстріляли п'ять разів, спрямувавши вогонь по прикордонних територіях і населених пунктах. Ворожих обстрілів зазнали Великописарівська, Зноб-Новгородська і Середино-Будська громади.

За ніч у регіоні зафіксовані 24 вибухи з ворожих мінометів, артилерії і станкових гранатометів типу АГС. За попередніми даними, минулося без наслідків.

Читайте також: У Повітряних силах оцінили загрози від можливого постачання балістики з Ірану до РФ

Учора протягом дня росіяни вдарили по прикордонних територіях і населених пунктах Сумської області 29 разів. Як наслідок, пролунали сто вибухів. Удари ворог завдавав із мінометів й артилерії. Зафіксоване також скидання з безпілотника уламкового боєприпасу типу ВОГ.

Під вогнем російської армії того дня перебували Юнаківська, Хотінська, Краснопільська, Білопільська, Новослобідська, Шалигинська, Есманьська, Зноб-Новгородська, Середино-Будська і Свеська громади. Минулося без наслідків.

У Запорізькій області за минулу добу зафіксовані 116 ворожих ударів по 20 населених пунктах.

Територію Новоандріївки, Новоданилівки, Чарівного, Щербаків, Мирного, Роботиного, Лугівського, Кам'янського, П'ятихаток й інших міст та сіл на лінії вогню російські війська 79 разів обстріляли з артилерії.

37 ворожих безпілотників атакували Гуляйполе, Новодарівку, Малинівку, Малу Токмачку, Левадне, Полтавку, Роботине та Малі Щербаки.

Про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури за добу в регіоні надійшли 15 повідомлень. Постраждалих серед цивільного населення немає.

У Дніпропетровській області вчора протиповітряна оборона працювала в Синельниківському районі. Військові з повітряного командування «Схід» знищили там ворожу ракету.

Читайте також: На окупованій території Херсонщини українці попри тиск відмовляються від паспортів РФ

Вибух пролунав також у Кривому Розі. Минулося без загиблих і поранених.

Із важкої артилерії російські війська протягом дня тричі обстріляли Нікопольський район. По ньому ж загарбники вдарили також дронами-камікадзе. Вибухи пролунали в Нікополі, Покровській сільській і Марганецькій громадах.

Унаслідок ворожих ударів по Нікопольському району постраждали 56-річний чоловік і 39-річна жінка. Потерпілі проходитимуть лікування амбулаторно. Пошкоджень також зазнали адміністративна будівля й автомобіль.

Пізно ввечері росіяни знову вдарили по Марганецькій громаді, близько опівночі обстріляли й Нікополь. Загарбники застосовували важку артилерію. Минулося без жертв.

У Харківській області під вогнем російських мінометів й артилерії минулої доби опинилися понад 15 населених пунктів, зокрема Синьківка, Іванівка, Петропавлівка й Берестове Куп'янського району, Гатище, Плетенівка і Землянки Чугуївського району.

Читайте також: У ЗСУ розповіли про Чорнобаївку «по-харківськи»

Учора ввечері з боку Бєлгорода ворог завдав ракетного удару по Київському району Харкова. За попередніми даними, застосовані були два зенітно-ракетні комплекси.

Ворожим ударом по Харкову пошкоджений готельний комплекс Park Hotel. Одна ракета влучила в землю біля фасаду будівлі, друга – у дах будівлі з подальшим частковим руйнуванням задньої частини готелю. Постраждали щонайменше 12 осіб. Станом на цей час госпіталізовані двоє людей: 35-річний чоловік у важкому стані і 71-річна жінка у стані середньої тяжкості.

Біля Вільчі Чугуївського району, Вільхуватки, Петропавлівки, Кучерівки й Подолів Куп'янського району, а також Лозової Лозівського району російські війська вдарили з авіації.

Учора близько 22:00 росіяни обстріляли Подоли, унаслідок чого травми дістали 84-річна жінка і 64-річний чоловік. Допомога їм надана на місці.

Минулої доби ворог завдав удару також по Вовчанську Чугуївського району, пошкодивши там приватний будинок і високовольтну мережу.

Читайте також: На Лиманському напрямку РФ за добу здійснила чотири авіаудари і 475 артобстрілів - Фітьо

Дві авіабомби загарбники скинули на Вільхуватку, пошкодивши навчальний заклад, десять будинків і магазин. Унаслідок ворожого удару загинула 49-річна жінка.

На Куп'янському напрямку Сили оборони України відбили п'ять ворожих атак біля Синьківки Куп'янського району.

За добу в регіоні загалом 13 цивільних поранені, одна загибла.

У Луганській області російські загарбники продовжують бомбардувати територію Серебрянського лісу. Важко було у Невському, яке знов потрапило під вогонь ворожих мінометів й артилерії.

За добу росіяни обстріляли регіон 145 разів, випустивши по ньому 564 снаряди.

У Донецькій області війська РФ минулої доби били по Авдіївці, Гродівці, Новоселівці Першій, Бердичах, Орлівці, Залізному, Кураховому і Мирнограду. Ворожим вогнем у регіоні пошкоджені чотири житлові будинки, будівля ліцею та вентиляційного ствола шахти «Капітальна», лінії електропередачі. Загинув цивільний.

У Миколаївській області вчора росіяни обстріляли акваторію Очаківської громади. Також учора та сьогодні вночі загарбники били з артилерії по населеному пункту Куцурубської громади. У всіх випадках минулося без постраждалих.

Читайте також: Сили спецоперацій показали, як HIMARS нищить російську гаубицю і РСЗВ «Торнадо-Г»

Херсонську область за добу російські війська обстріляли 108 разів, випустивши по ній 482 снаряди. Зокрема, тричі ворожа артилерія вдарила по Херсону (п'ять снарядів).

Загарбники влучили в райони 27 населених пунктів регіону.

Під ворожим обстрілом опинилася, зокрема, Новодмитрівка. Вогонь війська РФ спрямували по житлових будинках. Перебуваючи у власній оселі, поранення дістав 58-річний чоловік. Постраждалого доправили до лікарні.

У селі Червоний Маяк ворожим обстрілом пошкоджені щонайменше сім житлових будинків. Постраждало подружжя – чоловік 1959 року народження та жінка 1967 року народження. У потерпілих медики діагностували поранення кінцівок і вибухові травми. Подружжя доправили до медзакладу.

Як повідомляв Укрінформ, за добу війська РФ здійснили загалом чотири ракетні і 48 авіаційних ударів, а також 36 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони України і населених пунктах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-