Суд дав 10 років тюрми депутату Херсонської міськради, який працював в окупаційній «адміністрації»

Суд дав 10 років тюрми депутату Херсонської міськради, який працював в окупаційній «адміністрації»

Укрінформ
Суд призначив покарання у вигляді десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна депутату Херсонської міської ради, який влаштувався так званим заступником очільника створеної росіянами «воєнно-цивільної адміністрації».

Як передає Укрінформ, про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Також суд позбавив фігуранта на 15 років права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Судовий розгляд здійснювався у формі спеціального судового провадження.

Прокурори довели, що депутат міської ради прийняв пропозицію представників Збройних сил Росії про співпрацю та був призначений так званим заступником голови «воєнно-цивільної адміністрації м. Херсон».

Читайте також: Ватажка «ДНР» Пушиліна заочно засудили до 15 років тюрми

На своїй псевдопосаді засуджений виконував організаційно-розпорядчі й адміністративно-господарські функції в незаконних «органах влади», створених на тимчасово захопленій частині Херсонської області.

Суд визнав депутата винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

В ОГП нагадали, що раніше окружна прокуратура оголосила підозру сину цього фігуранта. Він теж є депутатом Херсонської міської ради. Підозрюваному інкримінується співпраця із представниками держави-агресора (ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Брату ексдепутата Ковальова оголосили підозру - вивозив зерно з Херсонщини до Росії

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді суд визнав винним у державній зраді призначеного росіянами «губернатора» Херсонської області Володимира Сальдо. Колаборант отримав покарання у вигляді 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-