На Сумщині знешкодили бойову частину російської ракети Х-32

На Сумщині знешкодили бойову частину російської ракети Х-32

Фото, відео
Укрінформ
У Сумській області вибухотехніки поліції знищили бойову частину російської крилатої ракети.

Про це повідомляє Національна поліція України, передає Укрінформ.

До поліції надійшло повідомлення про ворожу ракету, яка впала на поле неподалік одного з сіл у Сумському районі та не вибухнула. Мобільна група відділу вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції в Сумській області на місці помітила пошкоджений ґрунт та великі уламки металу навкруги. Оглянувши їх, спеціалісти дійшли висновку, що це залишки крилатої ракети Х-32 класу "повітря – поверхня", які росіяни продовжують застосовувати для ударів по Україні.

У Сумській області вибухотехніки знешкодили бойову частину російської крилатої ракети Х-32 Фото: поліція

Після падіння на поле, від удару об поверхню, ракета розвалилася, паливо з неї вигоріло, проте бойова частина не вибухнула, а увійшла в землю. Аби дістати її, саперам довелося залучати спеціальну техніку.

Читайте також: Росіяни вночі обстріляли прикордоння Сумщини - вибухи фіксували у трьох громадах

У зв’язку з тим, що наземний підрив такого потужного вибухонебезпечного предмета (бойова частина важить майже тонну), призведе до розльоту уламків на сотні метрів, співробітники відділу вибухотехнічної служби прийняли рішення підривати її, вивізши у безпечніше місце та заглибивши у ґрунт. Для цього механізованим способом вирили глибоку траншею, помістили у неї бойову частину ракети та знищили за допомогою накладного заряду вибухівки шляхом електропідривну.

Після потужного вибуху у ґрунті виникла вирва діаметром 18 метрів і глибиною близько 7 метрів, а уламки та ґрунт розлетілися навсібіч на відстань понад пів кілометра.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві сапери знешкодили бойову частину ракети “Кинджал”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-