Глава МЗС Японії відвідала Бучу та Ірпінь

Глава МЗС Японії відвідала Бучу та Ірпінь

Фото
Укрінформ
Міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава відвідала Бучу та Ірпінь Київської області.

Як передає Укрінформ, про це голова Київської ОДА Руслан Кравченко повідомляє у Фейсбуці.

"росія щодня продовжує скоювати воєнні злочини та вбивати українців. І світ не повинен забувати про це. Сьогодні в Україні перебуває міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава. Це її перший візит до нашої держави з моменту призначення на посаду. Вдячний, що міністерка відвідала Бучу та Ірпінь, які дуже добре знають, що таке "русский мир", - зазначив Кравченко.

В Бучі міністр побувала на місці масового поховання біля церкви Святого Апостола Андрія Первозванного. Як зазначив Кравченко, "звірства, вчинені росіянами, під час окупації цього міста, досі шокують весь цивілізований світ".

В Ірпені побували на Романівському мосту, який називають "дорогою життя". У 2022 році під час вторгнення загарбників через нього врятувалися майже 40 тисяч жителів Приірпіння.

"Дякуємо Японії за постійну підтримку України, як в питанні повернення миру, так і відновлення всієї країни та Київщини зокрема", - наголосив Кравченко.

Читайте також: Глава МЗС Японії про пресконференцію в укритті: Зараз відчуваю серйозність ситуації в Україні

Як повідомлялося, міністерка закордонних справ Японії Йоко Камікава з неанонсованим візитом прибула до української столиці Києва у неділю, 7 січня. Це перший візит Камікави до України з моменту її вступу на посаду у вересні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-