У окупованому Маріуполі підвали багатоповерхівок затоплює каналізацією

У окупованому Маріуполі підвали багатоповерхівок затоплює каналізацією

Укрінформ
У тимчасово захопленому російською армією Маріуполі підвали багатоповерхівок затоплюються каналізаційними стоками, але окупаційна «влада» не реагує.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграміповідомила міська рада українського Маріуполя.

«Каналізація топить підвали: окупаційна адміністрація Маріуполя не реагує на скарги жителів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зокрема, жителі будинку на вулиці Блажевича, 67 вже тиждень б’ють тривогу, бо каналізаційні відходи затоплюють підвал. За словами мешканців, незабаром рівень нечистот підніметься до насоса, і весь будинок залишиться без води.

Місцева псевдоадміністрація не реагує на скарги мешканців, і аварійні бригади не приїжджають, бо там не вистачає персоналу та техніки.

У повідомленні констатують, що у Маріуполі наразі не проводиться й очищення зливових систем, і у результаті – на вулицях утворюються справжні «озера». Зокрема, така ситуація утворилася в районі пішохідного переходу на бульварі Шевченка.

«Хочеться запросити «адміністрацію» міста перейти дорогу, бажано в туфельках на підборах», - пишуть обурені маріупольці.

Комунальна сфера міста продовжує залишатися у критичному стані. За майже два роки окупанти не можуть налагодити системну роботу аварійних служб, провести заміну інженерних мереж. Тож маріупольці залишаються наодинці із проблемами. Стабільне тут лише відключення, аварії, перебої у наданні всіх послуг - як комунальних, так і соціальних, підсумували у міськраді.

Читайте також: В окупованому Маріуполі загарбники створюють ілюзію ремонтів будинків - міськрада

Як повідомлялося, агресія Росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто було майже на 90% зруйноване внаслідок обстрілів.

Російські загарбники перетворюють Маріуполь та навколишні селища на військово-логістичний хаб.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-