Жителям Невського на Луганщині привезли допомогу від Червоного Хреста

Жителям Невського на Луганщині привезли допомогу від Червоного Хреста

Укрінформ
До Невського Луганської області привезли допомогу від Товариства Червоного Хреста.

Про це у Фейсбуціповідомляє Луганська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

Вчора до Невського вдалося привезти допомогу від Товариства Червоного Хреста. Жителям села роздали ковдри і набори посуду.

За словами начальника ОВА Артема Лисогора, "безпекова ситуація не завжди дозволяє швидко оглянути усі наслідки ворожих обстрілів звільнених сіл. Тому деякі руйнування знаходимо через добу-дві, коли вогонь росіян стає не таким щільним, або призупиняються авіаційні нальоти. Тож, у Невському виявлено знищення ще двох приватних будинків. Це вже сьоме та восьме домоволодіння, які зазнали повної руйнації після масованої атаки з повітря на минулому тижні".

Упродовж доби по Невському, а також по Білогорівці загарбники били з артилерійських та мінометних установок.

Авіаційних ударів росіяни завдали по Стельмахівці, Новоєгорівці та Серебрянському лісництву.

Як підкреслили в ОВА, наприкінці 2022 року та упродовж 2023 року у так званій "ЛНР", аби виправдати депортацію та оздоровлення у північних регіонах РФ дітей та підлітків, влаштували примусову диспансеризацію. Займалися нею медичні працівники, яких привезли з Росії, аби місцеві не змогли втрутитися у процедуру.

Читайте також: Загарбники облаштовують катівню у колонії Суходольська на Луганщині - Лисогор

"Що наказали, те і виявили – зі 136 915 оглянутих дітей у 68,8% нібито виявлено ту чи іншу патологію. Відповідні діагнози надають підстави до вивезення підростаючого покоління на лікування до рф. Чим все може закінчитися – нещодавно вже побачили діти, які оздоровлювалися в тюмені", - наголосили в Луганській ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, у Саратовській області РФ госпіталізували понад 100 школярів з "ЛНР", померла 12-річна дитина.

За даними Центру національного спротиву, За осінь 2023 року загарбники вивезли до Росії на "оздоровлення" до 10 тисяч українських дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-