Суд повернув Міноборони ділянку на Київщині вартістю близько ₴100 мільйонів

Суд повернув Міноборони ділянку на Київщині вартістю близько ₴100 мільйонів

Укрінформ
Суд ухвалив повернути Міністерству оборони земельну ділянку в Київській області площею 10 гектарів та вартістю близько 100 млн грн, незаконно виведену зі сфери управління відомства у 2016 році.

Про це повідомило Міноборони, передає Укрінформ.

Як зазначається, на території цієї ділянки розташована військова частина. За часів Радянського Союзу там були прокладені кабельні лінії зв'язку та живлення військового містечка, які донині використовуються військовими у відсічі збройної агресії РФ.

У 2016 році зі сфери управління МО були протиправно виведені загалом 20 гектарів згаданих земель оборони.

«Після повернення Міністерству оборони 10 гектарів з цих земель триває робота над поверненням решти території», - зазначили в МО.

Читайте також: Суд повернув державі землі оборони на Волині вартістю ₴165 мільйонів

Розслідування у цій справі проводить Головне слідче управління Національної поліції за сприяння Міноборони. Підозри вже оголошено сімом особам, причетним до відчуження земель.

Підозрюваним інкримінується вчинення злочинів, передбачених ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді у власність Міноборони повернули розташований під Одесою майновий комплекс, незаконно виведений свого часу зі сфери управління відомства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-