У власність Міноборони повернули майновий комплекс під Одесою

У власність Міноборони повернули майновий комплекс під Одесою

Укрінформ
До сфери управління Міністерства оборони України вдалося повернути розташований поблизу Одеси майновий комплекс, незаконно виведений свого часу з володіння відомства.

Про це Міноборони повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Протиправно вилучений з державної власності цілісний майновий комплекс загальною площею близько 8 тисяч квадратних метрів, який розташований на 16 гектарах в Одеській області, повернуто до сфери управління Міноборони України», - йдеться у повідомленні. 

За даними міністерства, керівники приватних структур та посадові особи державного підприємства із залученням приватних нотаріусів організували схему для виведення з володіння Міноборони нерухомого майна та земель.

Ділки багато разів перепродавали держмайно, що дозволяло їм зберігати його у своїй власності й уникати судового рішення на користь оборонного відомства.

Повернення об'єкта стало можливим завдяки командній роботі двох підрозділів Міноборони - Головного управління земель оборони та фондів і Департаменту юридичного забезпечення, а також завдяки органам прокуратури.

Читайте також: Міноборони повернуло землю колишнього полігону в Одеській області

«Завдяки злагодженій роботі команди міністерства, причетних до створення схеми було викрито. Правоохоронці опрацьовують питання притягнення їх до відповідальності. Тепер Міноборони використовуватиме повернуті фонди для потреб оборони», - зазначили в міністерстві. 

Як повідомляв Укрінформ, раніше суд повернув у власність Міноборони 46 земельних ділянок загальною площею вісім гектарів у Хмельницькій області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-